Kje bodo igrali Slovenci in Slovenke!

07.10.2012
Slovenski teniški igralci in igralke bodo prihodnji teden spet razpršeni na turnirjih po svetu. Nekateri že igrajo kvalifikacije!

ATP

ŠANGHAJ, KITAJSKA - Naslednji teden je na sporedu  masters turnir ali ATP 1000 v Šanghaju, kjer v glavnem delu ne bo  slovenskih tenisačev. V kvalifikacijah  je zaigral Grega Žemlja, vendar ga je v odločilnem obračunu za vstop  v glavni del premagal Američan Brian Baker.


 

WTA

OSAKA, JAPONSKA - Naša najboljša teniška igralka Polona Hercog nadaljuje azijsko turnejo. Po uspešnem nastopu na izredno močnem WTA turnirju v Pekingu, kjer je prišla do dvoboja z 2. igralko sveta Rusinjo Marijo Šarapovo, se je tokrat odpravila v japonsko mesto Osaka. V 1. krogu 220.000$ vrednega WTA turnirja (trda podlaga) bo njena nasprotnica 20-letna Britanka Heather Watson, ki se nahaja na 71. mestu WTA lestvice!

Polona Hercog si bo že z nastopom zagotovila 1 WTA točko in 1.725 $ nagrade.


 

ATP Challenger

TIBURON, ZDA - Luka Gregorc se bori na challengerjih v ZDA. Tokrat igra v kvalifikacijah 100.000$ vrednega turnirja v Tiburonu (trda podlaga). Za nastop v glavnem delu mora premagati 3 nasprotnike, enega mu je že uspelo. V 2. krogu ga čaka 4. nosilec, Danec Frederik Nielsen.

1. krog (kvalifikacije) :

Luka Gregorc(SLO) : Adam Hubble(AVS) 7:6(1),6:3


RENNES, FRANCIJA - Po operaciji slepiča je okreval drugi "lopar" Slovenije Aljaž Bedene, ki bo svojo trenutno pripravljenost preveril na 42.500 evrov vrednem challengerju v Franciji  (trda podlaga). Slovenec je 1. nosilec turnirja, nasprotnik v 1. krogu pa bo kvalifikant.

Aljaž Bedene bo za nastop prejel 440 evrov!


 

ITF

JOUE LES TOURS, FRANCIJA - V glavnem delu 50.000$ vrednega ITF turnirja v Franciji (trda podlaga), je prijavljena druga najboljša Slovenka Petra Rampre!


SANT CUGAT, ŠPANIJA - Tadeja Majerič bo igrala na 25.000$ vrednem ITF turnirju v Španiji (pesek)!


TROY, ZDA - Jelena Djurišič igra kvalifikacije na 25.000$ vrednem ITF turnirju v ZDA (trda podlaga), kjer je 13. nosilka!


SARAJEVO, BIH - V kvalifikacijah 15.000$ vrednega ITF turnirja v Sarajevu (pesek) sta v igri za glavni del še 2 Slovenki. Tjaša Šrimpf (1. nosilka) in Kaja Podobnik sta bili v 1. krogu prosti, Maša Marc pa je že izpadla!

1. krog (kvalifikacije) :

Elba KASUM (AVT)     6-3 6-1    Maša MARC (SLO)


 

ATP Futures

SOLIN, HRVAŠKA - Na 10.000$ vrednem futuresu na Hrvaškem (pesek) nastopa kar nekaj Slovencev. V glavnem delu so Blaž Rola, Tomislav Ternar in Nik Razboršek, v kvalifikacijah pa igrajo Mike Urbanija, Sašo Bende in Žiga Papež!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete