Rola v zadnjem krogu kvalifikacij Challengerja v Tallahasseeju

23.04.2017
TALLAHASSEE, ZDA - Slovenski teniški igralec Blaž Rola je preskočil še drugo oviro v kvalifikacijah ATP Challengerja v ZDA ter za glavni potrebuje še eno zmago.

26-letni Ptujčan Blaž Rola (264. na ATP) se bori v kvalifikacijah Challengerja na zelenem pesku in zanekrat je na dobri poti, da se uvrsti v glavni del. Danec je preskočil tudi prepreko št.2 in s 6-4, 7-6(3) ugnal 21-letnega Ukrajinca Filippa Kekerčenija.

662. igralec sveta se je solidno upiral slovenskemu teniškemu asu. Klonil je šele po 1 uri in 31 minutah tesnega obračuna, ki pa ga je Rola rešil v dveh nizih. V uvodnem nizu sta bila oba stoodstotna pri zaključevanju žogic za brejk. Blažu sta uspela dva, Kekerčeniju eden in vodstvo niza je bila dobra popotnica za zmagoslavni izhod. Blaž ga je rešil v podaljšani igri, kjer je bil boljši nasprotnik in je zasluženo slavil.

Glavni del je oddaljen za še eno zmago. tekmec v 3. krogu kvalifikacij bo petopostavljeni Kolumbijec, 20-letni Daniel Elahi Galan (392. na ATP). Zaenkrat Blaž še nima točk in denarne nagrade. Prislužiti si jo bo moral v naslednjem dvoboju.


 

ATP CHALLENGER TALLAHASSEE
Kraj: Tallahassee(ZDA)
Datum: 22.04.2017 - 29.04.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Zeleni pesek
Nagradni sklad: $75,000

2. krog (kvalifikacije):

3-Blaz Rola (Slovenia) beat Filipp Kekercheni (Ukraine) 6-4 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete