Serena ne popušča, v Brisbanu ji lovorika ni ušla!

05.01.2013
BRISBANE, AVSTRALIJA - Američanka Serena Williams je blestela v Brisbanu od začetka do konca, v finalu pa z winnerji pokopala Rusinjo Anastasjo Pavljučenkovo!

Niti v eni sami točki finala WTA turnirja v avstralskem mestu Brisbane ni bila Pavljučenkoba boljša od izjemne Serene Williams.

Definitvno najboljša tenisačica zadnjega desetletja in verjetno tudi ena najboljših v zgodovini Serena Williams, je na Premier turnirju Rusinjo deklasirala s 6-2, 6-1 ter v zrak dvignila 47. lovoriko v karieri.

Vse skupaj je bilo izenačenemu dvoboju podobno le na začetku, ko je Pavljučenkova še držala izid do 2-2, potem pa je Američanka nanizala sedem iger zapored in povedla 6-2, 3-0. Ni se več ozirala nazaj ter po 51 minutah hitro dokončala delo ter na izjemen način pokazala, kdo je glavni na WTA turneji.

Finalistki letošnjega WTA Premier turnirja v Brisbanu - zmagovalka Serena Williams in Anastasja Pavljučenkova

Finalistki letošnjega WTA Premier turnirja v Brisbanu - zmagovalka Serena Williams in Anastasja Pavljučenkova

Obe finalistki sta pred sezono tudi skupaj trenirali, Serena pa je Anastasji po koncu namenila nekaj lepih besed. ''Nisem mogla igrati proti boljši osebi na igrišču ali izven njega. V čast mi je bilo, da sem danes igrala s tabo'', je dejala Williamsova.

''Čestitke Serena. Izjemna predstava. Kadar igram proti tebi imam občutek kot, da ne znam igrati tenisa. Lepo se mi zdi, da sva igrali skupaj finale potem, ko sva imeli tudi skupne priprave pred sezono'', pa je povedala Rusinja, ki je do finala izločila dve postavljeni igralki, Petro Kvitovo in Angelique Kerber. V finalih ima sedaj razmerje 3-2. Ja, Palvljučenkova je s štartom v novo sezono lahko zelo zadovoljna, kar je kasneje tudi potrdila.

Serena Williams ima med aktivni igralkami seveda največ turnirskih zmag (47) in je na 10. mestu večne lestvice. Njen niz zmag je sedaj povečan na 16, od zadnjih 54 dvobojev pa jih je dobila kar 52 - res fantastična številka. Izgubila je le v uvodnem krogu OP Francije (Razzano) in četrtfinalu Cincinnatija (Kerber). Američanka si bo sedaj vzela teden dni odmora, njen naslednji turnir pa je OP Avstralije, ki se začne 14. januarja.

 

Brisbane International
Kategorija: WTA Premier
Datum: 31.12.2012-06.01.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,000,000
http://www.brisbaneinternational.com.au/Finale:

(3) Serena Williams (ZDA) d Anastasja Pavljučenkova (RUS) 62 61

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete