Halepova v Moskvi že do pete letošnje lovorike!

20.10.2013
Romunka Simona Halep je ena najsvetlejših točk na WTA turnirjih v letošnji sezoni. 22-letna Romunka je odlično sezono potrdila še z zmago na Kremlin pokalu v Moskvi.

V finalu Moskve je izvrstna Romunka ugnala Avstralko Samantho Stosur, ki je sicer v zadnjem času igrala v odlični formi. Halepova je že v začetek tekme vstopila odločneje, hitro si je uspela priboriti brejk prednosti, a se je izkušenejša Avstralka uspela vrniti v dvoboj. Do konca niza smo spremljali izenačen obračun, tako da je o zmagovalki prvega niza odločila podaljšana igra. Od tu naprej pa je Halepova močno dvignila nivo svoje igre, v podaljšani igri je Stosurjevi dopustila vsega eno točko, z dvema brejkoma v drugem nizu pa si je na koncu brez težav zagotovila novo lovoriko.

"Lepo je videti vse te ljudi, ki so tukaj in me podpirajo. Danes je bila mogoče Sam utrujena, saj je prejšni teden zmagala v Osaki, jaz pa sem imela po azijski turneji kar 10 dni odmora, zaradi poškodbe rame. Dobro sem si opomogla, tako da se v odlično počutim. Moja igra čez celoten teden je bila zelo dobra, mislim da je danes pretehtalo ravno to, da sem bila bolj spočita." je po osvojitvi lovorike dejala mlada Romunka.

Halepova je tako osvojila že peto WTA lovoriko v letošnji sezoni, pred Moskvo je slavila že v Nürnbergu, Hertogenboschu, Budimpešti in New Havenu. "Letos igram agresivnejše kot sem v preteklih sezonah, žogice udarjam močneje, prav tako pa se bolje osredotočam na vsako točko posebaj. Še zmeraj imam nekaj stvari, ki jih želim izboljšati, tako da me v zimskem premoru čaka še veliko dela". Več WTA lovorik je v tej sezoni uspelo osvojiti samo izjemni Sereni Williams, ki je pokorila 10 WTA turnirjev.

Tudi poraženka v finalu Sam Stosur po porazu ni bila preveč razočarana, po zmagi v Osaki je tokrat že drugi teden zapored igrala v finalu WTA-jev: "V prvem 'setu' sem se dobro borila, po začetnem zaostanku sem se uspela vrniti v igro, kar je bilo res izjemno. Po tistem 'tie-breaku' je res zaigrala še bolje in moram ji preprosto čestitati za današnjo zmago. Za mano je nakaj prekrasnih tednov, seveda si vedno želim še več, a moram biti zadovoljna s tem kar sem dosegla v zadnjih tednih" je po porazu v finalu dejala Stosurjeva, ki pa vseeno iz Moskve ni odšla praznih rok, saj je uspela lovoriko dvigniti v igri dvojic, kjer je sploh prvič slavila v paru s Svetlano Kuznjecovo. 

 

Kremlin Cup by Bank of Moscow
Kategorija: WTA World Tour 250
Datum: 14.10.2013 - 20.10.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 746,750
http://www.kremlincup.ru/


Finale: 

5-Simona Halep (Romania) beat 7-Samantha Stosur (Australia) 7-6(1) 6-2

___________________________________________________________________________________

foto: wtatennis.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete