Sanjsko: 16-letna Tamara Zidanšek v polfinalu ITF turnirja v Velenju!

22.05.2014
VELENJE, SLOVENIJA - Slovenska teniška najstnica Tamara Zidanšek uživa v sanjskem tednu. Na domačem profesionalnem ITF turnirju v Velenju je Konjičanka najmanj v polfinalu.

Kakšen teden, kakšne predstave komalj 16-letne Tamare Zidanšek na 10,000 USD vrednem peščenem turnirju serije ITF v Velenju. Članica teniškega kluba v Ptuju s fantastičnimi predstavami melje tekmice, vpisala je že peto zaporedno zmago in prišla v polfinale brez izgubljenega niza.

Bodoča slovenska teniška zvezda je v četrtfinalu zbrisala s terena hčerko trenerja Novaka Djokoviča, Nikolo Vajdovo. 25-letna Slovakinja, 773. igralka sveta, je ujela vsega 1 igro in sklonjene glave izgubila s 6-1, 6-0. Bravo!

Za Zidanškovo je to šele drugi nastop na članskih turnirjih in seveda največji uspeh kariere, ki ga lahko nadgradi s polfinalno zmago proti 21-letni Avstrijki Yvonni Neuwirth, 392. tenisačici sveta. Z dobro predstavo bo Tamara velik trn v peti favorizirani Avstrijki, ki je 4. nosilka. Srečno v polfinalu Tamara!

Zidanškova nabira seveda prve točke za WTA lestvici, vpisale se ji bodo po še dveh uvrstitvah vsaj v 2. krog ITF turnirjev. 

Četrtfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) 6-1 6-0 Nikola VAJDOVA (SVK)

 

pripravil: L.S.

foto: Bojan Matevžič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete