Zidanškova v finalu mladinskega turnirja prve stopnje!

14.06.2014
OFFENBACH, NEMČIJA - Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek se bo na najmočnejšem mladinskem turnirju Grade 1 v Offenbachu poskušala dokopati do lovorike. V finalu bo Tamara izzvala 1. nosilko in 8. mladinko sveta.

Res super predstave ponuja komaj 16-letna Tamara Zidanšek. Pred kratkim je svojo kvaliteto in razkošno znanje pri svojih letih pokazala na slovenskih ITF turnirjih, 10,000 USD vrednega v Velenju je celo osvojila in dvignila prvo člansko lovoriko. S tem je postala 800. tenisačica sveta, med mladinkami pa je v TOP100 in seveda najvišje rangirana Slovenka na tej lestvici.

Kvaliteto pa Konjičanka prikazuje tudi na mladinskem turnirju prve stopnje, saj je kot 15. nosilka v velikem finalu, kjer bo poskušala na kolena spraviti tudi prvo favoritinjo in 1. nosilko, 8. mladinko sveta Irino Šimanovič iz Belorusije.

Potem, ko je Zidanškova v 3. krogu in četrtfinalu izločila višje postavljeni nasprotnici, je v polfinalu s 6-1, 6-4 deklasirala domačinko, 17-letno Vinjo Lehmann. Vlogo favoritinje v polfinalu je Tamara opravila z odliko, sedaj pa jo čaka največji izziv, premagati 16-letno Belorusinjo in v zrak dvigniti pokal, ki je namenjen zmagovalki peščenega turnirja v Offenbachu. Srečno v finalu Tamara!

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [15] 6-1 6-4 Vinja LEHMANN (GER)

 

pripravil: L.S.

foto: Bojan Matevžič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete