VIDEO: WTA bo utišala tenisačice!

27.06.2012
Ženska teniška organizacija WTA je podpisala pogodbo s predstavniki vseh štirih turnirjih za grand slam o nameščanju aparatov, ki bodo merili nivo glasnosti.

Glavna v organizaciji WTA Stacey Allaster je objasnila cilj sodelovanja: ''Želimo zmajšati vpitje na igrišču. Ta problem obstaja še iz časov, ko je igrala Monika Seleš. Ideja je, da se določi višino dovoljenega hrupa, aparati bi merili prekoračitev, sodniki pa bi s tem lahko opozarjali igralke'', pravi Allasterjeva in dodaja:

''Kakorokoli, ta novost ne bo vplivala na današnjo generacijo tenisačic. Strokovnjaki pravijo, da bi bilo nemogoče spremeniti navade, npr. Viktorije Azarenke, ki bi se morala na novo naučiti tehniko dihanja. Dejstvo in namen je, da na teniških akademijah mlade igralke opozarjajo na te stvari in že na začetku svoje kariere sprejmejo in osvojijo pravila obnašanja''.

Med najglasnejšimi sta tudi 1. igralka sveta Marija Šarapova in 2. igralka iz lestvice WTA Viktorija Azarenka. Rusinji so izmerili krike v višini  kar 101,2 decibela, Belorusinji pa 91,4 decibela.

Viktorija Azarenka proizvaja krike v višini skoraj 100 decibelov

Viktorija Azarenka proizvaja krike v višini skoraj 100 decibelov

 

pripravil: L.S.

povzeto po mondo in USA Today

foto: GoogleImages

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete