Šarapova: Takšni obračuni ti vzamejo nekaj let življenja

26.10.2015
SINGAPUR, SINGAPUR - Marija Šarapova je po triurnem maratonu strla odpor Agnieszke Radwanske v uvodnem krogu skupinskega dela WTA Finals. ''Takšni obračuni ti vzamejo nekaj let življenja,'' je po zmagi dejala povratnica na teniška igrišča.

Nekdanja prva igralka sveta je za zmago nad Agnieszko Radwansko s končnim izidom 4:6, 6:3, 6:4 potrebovala dve uri in 47 minut. Šarapova je od poraza v polfinalu Wimbledona, kjer je bil zanjo usodna Serena Williams, odigrala samo en obračun, in sicer v drugem krogu turnirja v Wuhanu, kjer je v tretjem nizu morala predati proti Barbori Stricovi.

Rusinja je razmišljala o tem, da bi predčasno končala sezono in se posvetila pripravam na OP Avstralije, nato pa se je vendarle udeležila turnirja v Singapurju, ki ga je začela z zmago.

''Vesela sem. Nisem igrala najboljšega tenisa. Marsikaj bi se dalo narediti bolje, a bila sem odločna. V zadnjih treh tednih sem naredila vse, da bi bila pripravljena. To je prvi obračun po juliju, ki sem ga odigrala v celoti, kar je velika reč. Čeprav nisem igrala najbolje, sem zmagala in to je najpomembneje, še posebej proti takšni nasprotnici, kot je Radwanska. Vedno sva zelo izenačeni. Ogromno mi pomeni, da sem se lahko borila in na koncu zmagala,'' je povedala 28-letnica in dodala, da je bila med dvobojem nekoliko zarjavela.

''Brejk žogica v prvem. To je rja. Oklevala sem in nisem šla pod žogico, kot bi morala. Na mojih žogah ni bilo dovolj rotacije. Igrala sem s premalo spina. To je posledica poškodbe roke,'' je novinarjem zaupala Šarapova in povzela svoje razmišljanje pred začetkom turnirja.

''V Wuhanu bi enostavno lahko rekla, da je za mano nekaj težkih mesecev. Z lahkoto bi preskočila zadnji turnir. A odšla sem v Evropo, da bi se stanje čim hitreje izboljšalo, nato sem se vrnila v ZDA in začela s treningom. Zdaj sem tukaj. Vem, da me čaka še veliko dela, a če se po tej zmagi ozrem po zadnjih treh tednih, sem vesela, da sem to naredila in si zagotovila priložnost, da zaigram,'' je še povedala četrta igralka sveta.

Po daljši odsotnosti je največja uganka fizična pripravljenost, saj tenisači oziroma tenisačice ne vedo, kako se bo na ekstremne napore odzvalo telo. ''Obračun je bil zelo fizičen. To zahteva igrišče. Mislim, da gre za enega počasnejših - točke so daljše. To ustreza njeni igri. Žogica ostane nizko, zato jo lahko udari zelo zgodaj in spreminja smer. Odigrali sva kar nekaj dolgih točk. Bilo je veliko tekanja. Počutim se dobro. Takšni obračuni ti vzamejo nekaj let življenja. Bog ve, kaj se dogaja v mojimi lasmi. Mislim, da sem jih polovico izgubila. Vesela sem, da mi je uspelo. Jutri bom nekoliko utrujena, a takšna je igra. Ponosna sem, da mi je uspelo zmagati,'' je sklenila Šarapova.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete