Manj turnirjev, več počitka?

10.10.2015
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Novopečeni direktor Združenja teniških profesionalk (WTA) je namignil, da se obetajo nove spremembe turnirskega koledarja.

Steve Simon, prvi mož ženske teniške karavane WTA, ki je na položaju nasledil Stacey Allaster, naj bi šel po stopinjah svojih predhodnikov, zato že razmšlja o zmanjšanju števila obveznih turnirjev, ki se jih morajo udeležiti najboljše tenisačice na svetu.

Žensko teniško karavano v zadnjem času pestijo poškodbo, ki pod vprašaj postavljajo udeleženke zaključnih turnirjev v Singaporju in Zhuhaiju.

''Poskrbeti moramo, se bodo stvari razvijale naprej. Spremembe - daljši premor in manj turnirjev prvega ranga - so bile uvedene leta 2009. Imele so pozitivne učinke na zmanjšanje števila poškodb. Atleticizem, ki prevladuje v tenisu, je nedvomno zahteval svoj davek. Dvoboji postajajo vse bolj fizično zahtevni, še posebej za tiste, ki vsak teden dosegajo dobre rezultate,'' se je pereče teme dotaknil Simon.

''Potrebno je analizirati strukturo turnirjev in igralkam omogočiti dovolj počitka, da bodo ob koncu sezone tako močne kot na začetku. Moramo ostati odprti za razvoj,'' je prepričan direktor WTA. Simon si v prvi vrsti želi podaljšati odmor med sezonama, ki traja le borih osem tednov.

WTA turnirji v sezoni 2015:


Grand Slam (4)
WTA Finals (1)
WTA Elite Trophy (1)
WTA Premier Mandatory (4)
WTA Premier 5 (5)
WTA Premier (12)
WTA International (32)


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete