Serena še vedno strup za Šarapovo; Sanjski finale Miamija dopolnila Na Li!

28.03.2014
MIAMI, ZDA - Prva in druga tenisačica sveta bosta prekrižali loparja v finalu WTA Premier turnirja v Miamiju.

Serena Williams že tako drži rekord po osvojenih lovorikah v Miamiju (6), po polfinalni zmagi nad Marijo Šarapovo pa se je prebila že v 9. finale.

Sibirska lepotica še naprej ostaja stalna stranka Serene Williams, čeprav je danes na trenutke izgledalo, da bo prekinila črno serijo, ki je sedaj pri številki 15. Odličen servis in močni, natančni udarci so ji prinesli vodstvo 4-1, a je bil to račun brez krčmarja. Američanka je udarila silovito, nizala igro za igro vse do 6-4 in osvojenega niza, v drugem pa dokončno strla Rusinjo s končnim izidom 6-4, 6-3. Videli smo kvalitetno predstavo, polno super udarcev, Serena pa je zasluženo zmagala. Pokazala je, zakaj je 1. igralka sveta. Ob vinerjih naredi veliko manj napak kot ostale igralke, tu pa si pribori prednost. V tistih redkih dvobojih, kjer se je pojavi več napak, pa zna biti zelo tesno.

Serena je v devetem finalu turnirja v Crandon Parku, nikjer drugje jih nima več. Sedem jih ima še na Wimbledonu in OP ZDA. ''Neverjetno, toda tu se pučutim odlično, navsezadnje sem tu doma'', je dejala Američanka, ki bo sedmi naslov lovila proti Kitajki Na Li, aktualni zmagovalki OP Avstralije.

Kitajka Na Li bo v finalu Miamija igrala s Sereno Williams. Gledalci bodo videli dvoboj 1. in 2. igralke sveta

Kitajka Na Li bo v finalu Miamija igrala s Sereno Williams. Gledalci bodo videli dvoboj 1. in 2. igralke sveta

Azijka je imela v polfinalu veliko več dela, po dramatičnem obračunu je uspela ugnati Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Igralki sta tudi ponovili vajo iz finala Melbourna, spet je slavila Lijeva, tokrat s 7-5, 2-6 in 6-3. Na koncu sta obe naredili več napak kot zmagovitih udarcev.

Na Li je bila prva Kitajka v polfinalu Sony Open Tennisa, sedaj je prva v finalu. V zadnjih letih postavlja meje azijskega tenisa. Poskrbela je za sanjski finale v Crandon Parku s Sereno, s katero pa v preteklosti ni imela uspeha. Iz 11 dvobojev je le enkrat slavila, zadnjih devet pa ima na svojem spisku Američanka. ''Mislim, da bo to zame dober izziv. Zadnjič sva igrali na zaključnem turnirju, jutri pa bom dobila odgovor, koliko sem od takrat napredovala'', je bila jasna Kitajka.

 

Sony Open Tennis
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000 / WTA Premier
Datum: 18.03.2014 - 30.03.2014
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 4,720,380 / $5,427,105
http://www.sonyopentennis.com/


Polfinale:

2-Li Na (China) beat 10-Dominika Cibulkova (Slovakia) 7-5 2-6 6-3
1-Serena Williams (U.S.) beat 4-Maria Sharapova (Russia) 6-4 6-3    
    

                                      

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete