Serena vzela rekordno 23.lovoriko na Grand Slamih in spet prevzela teniški primat

28.01.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Serena Williams je dobila sestrski finale Odprtega prvenstva Avstralije, v vitrino postavila 23. naslov turnirjev za Grand Slam, na večni lestvici prehitela Steffi Graf ter za piko na 'i' spet zavzela 1. mesto na WTA lestvici.

V finalu Melbourna sta se pomerili sestri Williams, Serena pa je Venus premagala s 6-4, 6-4 in postala najstarejša Grand Slam zmagovalka. 

Williamsovi sta začinili finale OP Avstralije že pred 14 leti, tako kot leta 2003, pa je bila tudi tokrat boljša mlajša Serena. 

Serena je bila favoritinja, še enkat več pa je z odlično predstavo dokončala misijo nastopa na turnirjih za veliki Slam. Njene številke govorijo, da je največja teniška igralka vseh časov, ki pa še ni rekla zadnje besede. 

Po koncu finala je najprej stoječe ovacije prejela Venus. ''Presrečna sem, da sem danes tu, da sem igrala pred tem občinstvom. Rada Vas imam'', je povedala starejša estra in pokazala prst na sestro: ''To je Serena, to je moja mlajša sestrica. Čestitam ti za 23. lovoriko na Grand Slamih in v čast mi je, da sem priča temu, čeprav sem izgubila. Morda se sliši čudno, toda nate sem neskončno ponosna''.

''Rada bi izkoristila ta trenutek, da čestitam Venus. Je čudovita oseba in niti slučajno ne bi prišla do številke 23 brez nje, prav tako ne bi bila nikoli številka 1. One ja razlog, da sestri Williams obstajata, hvala, ker si moja inspiracija...'', je bila polna hvale na račun največja teniška igralka v zgodovini.

Serena Williams je rekorderka po številu Grand Slam naslovov v Odprti dobi tenisa.

Serena Williams je rekorderka po številu Grand Slam naslovov v Odprti dobi tenisa.

Finale seje začel s štirimi brejki, nikakor nista mogla obdržati servisne igre. Odločitev o 1. nizu je prišla ob koncu. Serena je začela bolje servirati, brejk iz 7. igre pa je obdržala do konca. Prav tako je bila odločilna 7. igra v 2. nizu. Mlajša sestra ga je zanesljivo ohranila ob tem, da tokrat Venus ni imela več žogice za odvzem začetnega udarca. Vsega je bilo konec po 1 uri in 21 minutah.

Serena Williams je torej rekorderka po številu Grand Slam lovorik v Odprti dobi tenisa. V žepu ima sedem zmag na OP Avstralije, prav toliko Wimbledonov, na OP ZDA je bila najboljša šestkrat, na rdečem pariškem pesku pa je pokal dvignila trikrat. 

Sestri Williams sta napisali in še pišeta eno največjih zgodb športa

Sestri Williams sta napisali in še pišeta eno največjih zgodb športa


 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 16.01.2017 - 29.01.2017
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 50,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html         
                        

Finale:

2-Serena Williams (U.S.) beat 13-Venus Williams (U.S.) 6-4 6-4
 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete