Štiri legende najavljajo zgodovinska finala na OP Avstralije

27.01.2017
To kar so sanjali teniški navdušenci se bo zgodilo v soboto in nedeljo v Melbournu. Štirje finalisti so čas zavrteli nazaj.

Za naslov v ženski in moški posamični konkurenci letošjega OP Avstralije se bodo borile štiri legende - Roger Federer in Rafael Nadal ter Venus in Serena Williams. 

Prvič v Odprti dobi tenisa oziroma od leta 1968, so vsi štirje finalisti stari več kot 30 let. Najstarejša je Venus s 36 leti, njena sestra Serena in Federer sta leto mlajša, najmlajši je Nadal, ki ima 30 let. 

V obeh posamičnih finalih bodo nastopili teniški igralci in igralke, ki imajo skupno v rokah 60 naslovov s turnirjev za Grand Slam, Serena (22), Federer (17), Nadal (14) in Venus (7). Število finalnih nastopov na turnirjih velike četverice pa je še precej večje. 

Čakata nas torej epska finala. Nekoč smo takšne dvoboje jemali za samoumevne, saj so se dogajali turnir za turnirjem, toda leta so minevala... med seboj so se vse bolj redko srečali, še posebej redko v finalu Grand Slamov. Na OP Avstralije 2017 so nas 'počastili' z novo edicijo, uživajmo.

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete