Serena Williams s servisom dotolkla še Samantho Stosur in osvojila Toronto!

14.08.2011
TORONTO, KANADA - Ameriška teniška igralka Serena Williams je po Stanfordu osvojila še drugi WTA turnir zapored na katerm je nastopila in nakazala, da se bo kmalu vrnila na mesto, ki ji pripada(prestol)!

29-letna Serena Williams, je v finalu močnega WTA turnirja v Torontu premagala 11. igralko sveta in 10. nosilko turnirja, Avstralko Samantho Stosur s 6:4, 6:2 v nizih. Dvoboj je trajal uro in 17 minut. Serena je bila dominantna pri servisu in je Stosurjevi edino priložnost za odvzem ponudila šele v zadnji igri, ko je servirala za zmago v dvoboju, a je to hitro anulirala z asom in se kmalu zatem veselila nove osvojene lovorike!

Serena Williams je 1. niz prelomila z brejkom za vodstvo 5:4, v 2. nizu pa je 2 x odvzela servis nasprotnici, kar je bilo dovolj za končno zmago. Nekdanja št. 1 je tako osvojila turnir kot nepostavljena igralka, ki je trenutno na 80. mestu WTA lestvice, že jutri pa bo prišla na 31. mesto in bo ena glavnih favoritinj za osvojitev OP ZDA!

Serena je osvojila svoj prvi turnir v seriji "Rogers Cup" po letu 2001. Po treh letih ji je uspelo osvojiti 2 turnirja zapored. To je njen 39. osvojeni WTA turnir v karieri in 11 zmaga v 11 dvobojih na severnoameriški trdi podlagi to poletje. Zmagovalka je v žep pospravila 360.000$, poraženka pol manj!

Super Serena Williams je zmagoslavno skočila v zrak!

Super Serena Williams je zmagoslavno skočila v zrak!

 

Rogers Cup
Datum: Avgust 8 - 14, 2011
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,050,000
Podlaga: Trda


Finale:

Serena Williams (USA) : (10) Samantha Stosur (AUS) 64 62

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete