Velika Serena Williams z neverjetno igro do zlata v Londonu!

04.08.2012
Američanka Serena Williams je v velikem finalu na olimpijskem teniškem turnirju, "pohodila" sibirsko teniško lepotico Marijo Šarapovo s 6:0.6:1 in ji prepustila le eno častno igro!

OI, LONDON, V.B. - 30-letna Serena Williams je na OI v Londonu pokazala, da ji ni para na teniških igriščih v ženski konkurenci, če je le dobro pripravljena in osredotočena samo na igro. V vseh 6 dvobojih je "potolkla" svoje nasprotnice z močno igro, še najbolj se ji je upirala Poljakinja Urszula Radwanska, ki je osvojila 5 iger in ji edina vzela servis!

S to zmago je Serena Williams postala druga igralka, ki je osvojila vse 4 grand slam turnirje in še zlato olimpijsko medaljo. Do sedaj se je s tem lahko pohvalila le Nemka Steffi Graf. Ja, uspel ji je zlati slam, a v enem letu je t.i.'Golden Slam' dobila le zgoraj omenjena Nemka (v obeh konkurencah), pri moških pa imata ta dosežek v rokah Andre Agassi in Rafael Nadal.

V finalu smo gledali enosmerni promet v korist Američanke, Težko bi rekli, da je Marija igrala slabo, bila je povsem solidna,  a je Serena igrala na nekem višjem nivoju. Njeni udarci so bili premočni in preveč natančni za Rusinjo, ki se ni borila za zmago ampak za častno igro. Serena je tako dosegla kar 13 zmag v zadnjem mesecu na sveti travi Wimbledona in dobila 34 od zadnjih 35 dvobojev, ki jih je odigrala!

V 1. nizu, ki je trajal 31 minut, je Serena dobila vse 3 svoje servise, in odvzela vse 3 servise nasprotnice. Marija se je borila, a na koncu je Američanka vedno našla boljšo rešitev in ji podarila "teniško" kravato. Serena je nadaljevala suvereno do 3:0 v 2. nizu, nato je Šarapova končno dobila svoj servis in v naslednji igri  prišla do dveh brejk proložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Serena je nadaljevala v svojem slogu in z lahkoto prišla do zlate medalje.

Serena Williams ima tako že 3. zlato olimpijsko medaljo, a prvo med posameznicami. Pred tem je s sestro Venus osvojila zlato v dvojicah (2000 in 2008), letos pa lahko doda še eno saj sta se že uvrstili v polfinale!

"Cel teden sem bila povsem osredotočena na igro. Spomnim se, da sem si med dvobojem govorila : "To je tvoja najboljša priložnost za zalato medaljo. Si v Wimbledonu, na travi, kjer igraš zelo dobro, izkoristi pogoje in zmagaj", tako sem razmišljala med igro"!

Marija Šarapova ni imela razloga za razočaranje :

"Igrala je neverjetno samozavestno. Njeni udarci so bili zelo močni"!

V malem finalu je 1. igralka sveta Belorusinja Viktorija Azarenka premagala Rusinjo Marijo Kirilenko s 6:3, 6:4 v nizih in osvojila bronasto medaljo. Dvoboj je trajal malo več kot uro in pol, Azarenka pa bi vse skupaj lahko končala hitreje, če bi bila bolj zbrana. Tudi prejšnja 2 medsebojna obračuna je v 2 nizih dobila Viktorija, ki se veseli svoje prve olimpijske medalje. Lahko si pribori še eno v igri mešanih parov!

 

TENIŠKI TURNIR OI
Kraj: London, V.B.
Datum: 28. julij-5. avgust 2012
Podlaga: trava
http://www.london2012.com/tennis/


Finale:

Serena Williams (ZDA) - Maria Šarapova (Rusija) 6:0, 6:1

Dvoboj za 3. mesto :

Victoria Azarenka (BLR) - Marija Kirilenko (Rusija) 6:3,6:4

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete