Serena Williams zmagovalka turnirja v Bastadu!

21.07.2013
31-letna Američanka je v velikem finalu z 6-4 in 6-1 premagala domačinko Johanno Larsson. To je za izjemno Američanko že 51. zmaga letos!

Serena  letos na pesku še ne pozna poraza, saj je dobila kar 28. zaporednih dvobojev.

Danes, v finalu  WTA turnirja serije International v basatdu, ji je 25-letna Švedinja uspela slediti samo v prevem nizu, ko se je sprva popolnoma enakovredno udarila z izkušeno Američanko, a je nato v drugem delu prvega niza Serena vendarle pokazala svojo pravo igro in prvi niz zaključila z izidom 6-4.

V drugem nizu je domačinka popolnoma popustila, kar je bila v glavnem posledica vse boljše igre Williamsove. V zadnji servisni igri Larsonnove, je Švedinja vendarle uspela priti do častne igre v drugem nizu, Serena je nato samo še odserivrala in izkoristila drugo žogico za zmago. 

Za Sereno je  to 53. karierni naslov, s tem pa se je na 3.mestu večne lestvice v odprti dobi  tenisa izenačila z legendarno Moniko  Seleš. 

Johanna  Larsson je izgubila še tretji finale v katerem je nastopila. Prvič jo je  na portoroškem WTA turnirju 2010 premagala Ana Čakvetadze, pred  dvema letoma  v Bastadu pa Polona Hercog. 

 

Collector Swedish Open
Kategorija: WTA World Tour 250
Datum: 15.07.2013 - 21.07.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 235,000
http://women.swedishopen.org/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 8-Johanna Larsson (Sweden) 6-4 6-1

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: wtatennis.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete