Šest slovenskih predstavnikov na letošnjem jeseneskem Roland Garrosu

28.09.2020
Na zadnjem turnirju za grand slam v letošnji sezoni bo v glavnem turnirju nastopilo šest slovenskih predstavnikov. Aljaž Bedene (55. ATP) bo v prvem kolu igral proti Francozu Arthurju Rinderknechu (164. ATP), v ženskem delu turnirja pa bo zaigralo pet Slovenk. Tekmica Polone Hercog (47. WTA) bo Francozinja Diane Parry (304. WTA), Tamara Zidanšek (82. WTA) igra proti Španki Garbini Muguruzi (15. WTA), Kaja Juvan (103. WTA) pa proti Nemki Angelique Kerber (22. WTA). V igri dvojic pa bosta nastopili Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Najbolj ugoden žreb sta imela najvišje postavljena slovenska igralca. Tekmec Aljaža Bedeneta še nikoli ni nastopil med posamezniki na turnirjih za grand slam. 25-letni Francoz Rinderknech je trenutno na 164. mestu lestvice ATP, letos pa je zmagal na dveh turnirjih serije Challenger. Tekmica Polone Hercog je stara 18 let in je trenutno na 304. mestu lestvice WTA. Lani je nastopila v drugem kolu OP Francije, tako kot letos pa je za nastop dobila vabilo organizatorja.

“Naj povem, da tekmice ne poznam ravno dobro. V naslednjih dneh bova s trenerjem malce preučila njeno igro. Predvsem pa se bom poskusila osredotočiti na sebe, na svojo igro in na stvari, na katerih trenutno delava in v zadnjih tednih dobro delujejo,” je pred prvim dvobojem dejala Hercogova.

Povsem drugačna pa je zgodba pri tekmicah Zidanškove in Juvanove. Tamara Zidanšek bo igrala proti Španki Muguruzi, zmagovalki tega turnirja leta 2016.

“Počutje v Roland Garrosu je dobro, zdaj sem tukaj četrtič, enkrat sem bila že med mladinkami, zato ni več nekaterih neznank, ki so bile prisotne v preteklosti. Dvoboja z Muguruzo se veselim, saj je to nova priložnost za igranje in približanje zastavljenim ciljem,” je pred dvobojem z nekdanjo številko ena svetovnega tenisa dejala Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan bo imela v prvem kolu za tekmico trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam Nemko Angelique Kerber. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je zmagala na vseh treh preostalih turnirjih za GS, v Rolandu Garrosu pa je najdlje prišla do četrtfinala leta 2012 in 2018.

“V Parizu je super. Pripravljamo se na prvo tekmo. Trenutno nam nagaja vreme. Napoved je malce slabša. Lepo treniramo, lepo se pripravljamo. Počutim se dobro in se veselim tekme. Cilj je, da odigram čimboljši tenis, da pridem do kakšne zmage in odigram čimveč dobrih tekem. Veselim se začetka turnirja,” je iz Pariza sporočila najmlajša slovenska predstavnica na turnirju.

 

vir: T.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete