Simon v Metzu brez težav opravil s Tsongajem!

23.09.2013
Francoz Gilles Simon je veliki zmagovalec domačega turnirja v Metzu. V finalu je brez težav s 6-4 in 6-3 ugnal rojaka Jo-Wilfrieda Tsongaja!

Francozu Gillesu Simonu se je pred turnirjem v Metzu veliko dogajalo. Najprej je moral zaradi bolezni odpovedati US Open, pred dvema tednoma pa je Simon dobil svojega drugega sina. Vse skupaj je očitno Simona pripeljalo še do boljše igre, v Metzu je igral fantastično, skozi celoten turnir ni oddal niti enega niza, le dvakrat na turnirju pa je izgubil svoj začetni udarec. 

"Vse skupaj je zelo lepa zgodba. Na žalost moja dva otroka in moja žena danes ne morejo biti zraven ob mojem uspehu. Ob rojstvu drugega sina sem bil presrečen, saj nažalost ob rojstvu prvega sina nisem mogel biti prisoten"

Simon je tako dosegel že 9. zaporedno zmago v Metzu, ob zadnjem nastopu tukaj leta 2010 je 28-letni Francoz dvignil lovoriko, potem ko je v finalu premagal Zvereva. Simon, ki je z zmago osvojil že svojo enajsto ATP lovoriko je za zmago prejel 74,000€ in 250 ATP točk.

Tudi finalist Jo-Wilfried Tsonga s svojimi nastopi v Metzu ne more biti nezadovoljen. Po težki poškodbi kolena, zaradi katere je moral izpustiti 3 mesece tekmovalnega leta, se je odlično vrnil in že na prvem turnirju zaigral v finalu. 

"Žalosten sem zaradi poraza v finalu. A vseeno lahko rečem, da sem zadovoljen s predstavami skozi celoten teden. Gilles je bil danes pač boljši. Je izjemen igralec, danes je skozi celotno tekmo igral odlično." Tsonga je za poraz v finalu dobil 150 ATP točk in 39,000€.

____________________________________________________________________________________

Moselle Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 16.09.2013 - 22.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (Dvorana)
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.moselle-open.com/ 


Finale:

2-Gilles Simon (France) beat 1-Jo-Wilfried Tsonga (France) 6-4 6-3

_____________________________________________________________________________________

 

foto: zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete