Berdych v polfinale Bangkoka, kjer ga čaka Simon!

27.09.2013
Tomaš Berdych je v četrtfinalu težje od pričakovanj opravil z Jenom-Hsunom Lujem. 30-letni Kitajec je predvsem v prvem nizu Čehu povzročil kar nekaj težav, a je Berdych na koncu le pokazal svojo kvaliteto in se zasluženo uvrstil v finale.

Berdych je bil ponovno odličen pri svojem začetnem udarcu, razpoloženemu Hsun Luju je zabil 20 asov. V naslednjem krogu Čeha čaka Francoz Gilles Simon, ki je v zadnjem času v izvrstni formi, v preteklosti pa se je Francoz že izkazal kot izjemno neugoden nasprotnik za Berdycha, saj je v sedmih medsebojnih dvobojih kar petkrat slavil Francoz. Berdych bo na Tajskem lovil sploh prvi ATP turnir letos, kot edini igralec elitne deseterice, ki letos še ni osvojil nobenega turnirja. 

Tudi Simon je imel v četrtfinalu kar nekaj težav proti Nizozemcu Igorju Sijslingu. Francoz je po dobljenem prvem nizu, v drugem nizu nekoliko popustil, Sijslingu je v odločilni 12. igri drugega niza uspel brejk, tako da je o zmagovalcu odločal tretji niz. Simon je v zadnjem nizu ponovno zaigral bolje, v sedmi igri zadnjega niza je uspel Sijslingu odvzeti začetni udarec. Prednost brejka je Francoz obdržal vse do konca tekme in se na koncu veselil preboja v polfinale. 

V drugem polfinalu se bosta pomerila Francoz Richard Gasquet in Kanadčan Miloš Raonič. Gasquet, branilec naslova v Bangkoku, je v četrtfinalu s 5-7, 6-3 in 6-1 opravil z izjemno neugodnim Rusom Mihailom Južnim. Kanadčan Raonič pa je v ekspresnem četrtfinalnem obračunu, ki je trajal manj kot eno uro, s 6-4 in 6-3 iz igrišča odserviral Španca Feliciana Lopeza. Gasquet in Raonič sta tesna tekmeca v razvrstitvi, ki igralce pelje na zaključni turnir osmerice, zato bo ta tekma izjemno pomembna za oba nasprotnika. 

___________________________________________________________________________________

Thailand Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 567,530
http://www.thailandopen.org/2013/index.php


Četrtfinale:

3-Milos Raonic (Canada) beat 6-Feliciano Lopez (Spain) 6-4 6-3
2-Richard Gasquet (France) beat 5-Mikhail Youzhny (Russia) 5-7 6-3 6-1 
1-Tomas Berdych (Czech Republic) beat Lu Yen-Hsun (Taiwan) 7-6(7) 6-4
4-Gilles Simon (France) beat Igor Sijsling (Netherlands) 6-4 5-7 6-4  

______________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete