Simona Halep nezaustavljiva tudi na travnatem Hertogenboschu!

22.06.2013
HERTOGENBOSCH, NIZOZEMSKA - Romunska tenisačica Simona Halep je v fantastični formi. Po prvencu prejšnji teden na peščenem WTA turnirju v Nürnbergu, je 21-letnica dobila še travnati WTA turnir na Nizozemskem.

Teniška igralka doma iz  Consatnte je  pred leti kot najstnica polnila stolpce časopisov zaradi zmanjšanja prsi, saj so ji 'prevelike' predstavljale oviro na teniški poti, sedaj pa polni naslovnice z naslovi na  WTA turnirjih. Prejšnjo soboto je slavila na  pesku v Nemčiji, transformacija na travnato podlago pa ji je uspela za 'petko'.

V velikem finalu Topshelf Opna, travnatega dogodka v Hertogenboschu, je s 6-4, 6-2 ugnala Belgijko Kirsten  Flipkens in  povečala bero naslovov na  dva, ob še treh porazih  v finalih. Trenutno 45. igralka sveta je Flipkensovo ugnala po 71 minutah, v katerih je kar petkrat vzela servis tekmici, sama pa oddala dva. Odločila je njena dobra igra na  prvi začetni udarec, kjer je dobila 25 točk od 34 in skupno 66, kar je bilo kar 22 več od 27-letne Belgijke, ki je kot 20. igralka sveta kotirala kot 4. nosilka.

Romunka gre  na Wimbledon s serijo 16 zmag od 18 dvobojev, v Hertogenboschu pa je že v 2. krogu šokirala prvopostavljeno Vincijevo. Nekaj težav je imela le v uvodnem nastopu, kjer je izgubila niz z Anniko Beck, nato pa povozila nasprotnice.

 

Topshelf Open
Kategorija:  WTA International
Datum: 17.06.2013 - 22.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad:  $ 235,000
http://www.topshelfopen.nl/


Finale:

Simona Halep (Romania) beat 4-Kirsten Flipkens (Belgium) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: topshelfopen.nl
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete