Neverjetno sezono je Halepova kronala z zmago na turnirju prvakinj!

04.11.2013
SOFIJA, BOLGARIJA - Romunka Simona Halep je poleg Serene Williams prvo ime drugega dela teniške WTA sezone. Po petih naslovih je dobila tudi zaključni turnir prvakinj v Sofiji in na lestvici zaseda visoko 11. mesto.

Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budimpešta, New Haven, Moskva in sedaj še Sofija. To so turnirji, ki jih je letos dobila Simona Halep.

V finalu zaključnega tolažilnega turnirja v Sofiji je po nizu zaostanka preobrnila potek ter z 2-6, 6-2 in 6-2 premagala Samantho Stosur. Po neverjetnem povratku v polfinalu z Ano Ivanovič je tudi v nedeljskem finalu pokazala, da je postala vrhunska igralka. Dobila je zadnjih 20 točk od 26, zadnjo je zaključila s forehandom ob črti.

''Res sem si želela osvojiti ta turnir, zelo sem vesela'', je bila vzhičena Romunka. Le kako ne bi bila po fantastičnem drugem delu sezone. V Sofiji so jo s  tribune gledale nekdanje romunske teniške zvezde (Nastase, Ruzici,...), ki po tekmi niso skoparile s komplimenti na račun Simone.

Halepova je dejala, da jo sedaj čaka nekaj dni počitnic, da se dodobra sprosti po naporni sezoni, potem pa so na vrsti priprave za naslednje leto. ''Upam, da bom drugi leto tudi tako uspešna, morda že na avstralski turneji.''

 

Garanti Koza WTA Tournament Of Champions
Datum: 29.10.2013 - 03.11.2013
Kategorija: Tour Championships
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/home


Finale:

1-Simona Halep (Romania) beat 4-Samantha Stosur (Australia) 2-6 6-2 6-2    

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete