Aleksander Zverev odbil vse napade svoje generacije in ubranil naslov v Washngtonu

05.08.2018
WASHINGTON, ZDA - Nemški tenisač Alexander Zverev je letos osvojil že tretji turnir.

Končno bi lahko dejali, saj so se v polfinalu močnega ATP turnirja serije 500 v Washingtonu znašli sami mladeniči. Zakaj? Ker v zadnjih letih kot po pravilu večino finalnih srečanj odigrajo igralci stari čez trideset let, tokrat pa sta finalista imela 19 in 21 let, v polfinalu pa sta bila še devetnajst in dvajsetletnik.

Ko govorimo o zmagovalcu je to najboljši izmed njih, bil je tudi 1. nosilec in branilec naslova Alexander Zverev, edini izmed mlade generacije, ki drži vlak s starejšimi in tudi ta teden ni razočaral. Odbil je še zadnje napade vrstnikov in v polfinalu izločil Stefanosa Tsitsipasa, v finalu pa rutinsko s 6-2, 6-4 premagal še Avstralca Alexa De Minaurja. 

Po dolgem, dolgem času, da je bila t.i. generacija #NextGenATP tako dominantna na ATP turnirju, kar je lepo videti. Pravzaprav prvič po letu 1995 in Buenos Airesu se je zgodilo, da so bili med štirimi najboljšimi tako mladi igralci, nihče ni imel več kot 21 let. 

Vse od leta 2007 in Indian Wellsa, ko sta bila v finalu Nadal in Đokovič, se nista za lovoriko merila tako mlada tenisača, pokal pa je odnesel, bolj natančno ubranil Alexander Zverev, Nemec, ki se sedaj lahko pohvali z devetimi turnirskimi zmagami in tremi v letošnji sezoni. Na računu ima tudi tri masterse, dolžnik pa ostaja na turnirjih za grand slam in to lahko bleščeče popravi že na bližajočem se OP ZDA. 

De Minaur je ostal prekratek, da bi postal najmlajši zmagovalec Citi Opna po Roddicku 2001, je pa najmlajši finalist turnirja serije 500 po Zverevu izpred dveh sezon, s katerim se je meril danes.


Citi Open
Kraj: Washington DC, ZDA
Kategorija: ATP 500
Datum: 30.07.2018 - 05.08.2018
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $ 1,890,165
https://www.citiopentennis.com/

Finale:

1-Alexander Zverev (Germany) beat Alex De Minaur (Australia) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete