''PeRFect'' Federer do desetega naslova v domačem Baslu

27.10.2019
BASEL, ŠVICA - Roger Federer si dobesedno lasti domači ATP turnir v Baslu. Danes je tam dvignil jubilejno, deseto lovoriko.

Švicarski teniški maestro Roger Federer je ponovno osvojil ATP500 turnr v domačem Baslu. V finalu je vpisal še 75 zmago na tem turnirju, kjer je kot deček pobiral žogice.

Dobili smo novo potrditev, da je 38-letni Federer vladar turnirja v Baslu. Zlahko zmago v finalu nad Avstralcem Alexom De Minaurjem s 6-2,6-2 se je okitil z desetim naslovom v šestnajstem finalu.

To je 24. zmaga v nizu za fantastičnega, zimzelenega Švicarja, Mladi Avstralec mu ni bi kos, Federer ga je počistil v samo 68 minutah igre, v katerih je osvojil kar 20 točk več in dominiral od začetka do konca, nivo tenisa Rogerja je bil precej večji. De Minaur, 28. igralec sveta, sploh ni imel brejk žoge medtem, ko je Federer od desetih žogic za brejk vnovčil štiri.

''Bilo je hitro,a prijetno. Mislim, da sem odigral odličen dvoboj. Na začetku je bilo tesno, tam do pete igre, imela sva nekaj dolgih točk. Nisem sem preveč oziral nazaj. Oba imava za sabo super teden, zame je deseti naslov v domačem kraju res nekaj fantastičnega'', je povedal Federer,ki ima 10 lovorik tudi v Halleju, skupaj pa v karieri kar 103 ter je le še šest oddaljen od rekordnega dosežka Jimmya Connorsa.

Ja, nekatere stvari se na ATP turneji ne menjajo...


Swiss Indoors Basel
Kraj: Basel (ŠVI)
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2019 - 27.10.2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 2,219,975
http://www.swissindoorsbasel.ch/

Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat Alex De Minaur (Australia) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete