Slovenci neuspešni v kvalifikacijah Portoroža, predsednik RS Borut Pahor se je pomeril z Žemljo

06.08.2017
PORTOROŽ - Drugi dan največjega športnega dogodka v Sloveniji, se je v Portorožu odvilo več kot sto tekem na Teniškem festivalu, žal nobenemu Slovencu ni uspel preboj v tretji krog kvalifikacij, četudi je celotno teniško karavano prišel obiskati predsednik republike Slovenije, Borut Pahor.

Na največjem športnem poletnem dogodku v Sloveniji so se vsi trije nedeljski slovenski teniški nastopi končali v drugem krogu. Domen Gostinčar ni bil kos izkušenemu Hrvatu Franku Škugorju, kot tudi ne David Ambrožič četrtemu nosilcu Čehu Michalu Konecnyemu. Relativno bližje uspehu je bil 21 letni Dorian Tomaž Janežič, ki je proti Špancu Vidal Azorinu iztržil podaljšano 13 igro prvega niza, v drugem pa popustil in končal dvoboj z osmimi osvojenimi igrami.

Sredi popoldneva, ko so se na peščenih igriščih na teniškem festivalu merile deklice do 10 let, je turnir obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je sicer častni pokrovitelj največjega moškega turnirja v Sloveniji. Predsednikov prihod na turnir je povzročil val veselja in navdušenja, saj so bile izbrane besede Boruta Pahorja, ne samo mladim igralcem, temveč tudi staršem, več kot primerne in hkrati ohrabrujoče, saj je zadnja dva dneva v Portorožu krepko čez 35 stopinj. Ob sodelovanju pri podelitvi najboljšim dečkom do 10 let in spodbujanju slovenskih teniških igralcev v drugem krogu kvalifikacij, se je slovenski predsednik na teniškem stadionu spopadel še z najuspešnejšim slovenskim teniškim igralcem Gregom Žemljo. Po nekaj menjavah, kjer je Pahor pokazal izjemno teniško zanesljivost, je izkazal čast nekdaj 43. igralcu na svetu in glasno dodal: »Grega, hvala ti za vse, kar si naredil za slovenski tenis.«


 


Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 05.08.2017 - 13.08.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €43,000

2. krog(kvalifikacije):

F. Škugor (CRO) - D. Gostinčar (SLO) 61 61
M. Konecny (CZE) - D. Ambrožič (SLO) 62 60
J. Vidal Azorin (ESP) - D. Janežič (SLO) 76(4) 62

 

pripravil: L.S.

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete