Slovenci po izpadu Role v kvalifikacijah OP Avstralije brez predstavnika v moški konkurenci

12.01.2022
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Drugi najboljši slovenski tenisač Blaž Rola je izgubil prvi kvalifikacijski obračun na OP Avstralije ter seveda izpadel.

Letos na prvem turnirju za grand slam ne bomo imeli predstavnika v glavnem delu. Aljaž Bedene je kot najboljši slovenski tenisač že pred časom povedal, da ne bo odpotoval v Mebourne, Blaž Rola pa je kot edini v kvalifikacijah takoj izpadel. V 1. krogu ga je s 3-6, 6-1, 7-6(5) izločil Italijan Salvatore Caruso.

31-letni Ptujčan, 179. igralec sveta, je prvič v Melbournu nastopil leta 2013 in takrat tudi vpisal najboljši izid. Iz kvalifikacij se je prebil do 2. kroga glavnega dela, tega dosežka pa nikdar več ponovil. Le še 2015 je neposredno igral v 1. krogu, nato pa ni več prišel čez kvalifikacijsko sito. Tudi letos ne. 

Z 29-letnim Italijanom, ki drži 150. mesto na ATP lestvici, se je pomeril četrtič, rezultat je sedaj izenačen. Nazadnje sta se srečala na challengerju v Quijingu pred štirimi leti, ko je Rola zmagal, danes je bil v odločilnih trenutkih preslab. Uvodni niz je začel dobro in v 8. igri vzel servis tekmecu, v naslednji pa niz potrdil brez izgubljene točke. Caruso je takoj pritisnil v 2. nizu in že v skoraj desetminutni drugi igri prišel do brejka. Blaž se je rešil, nato pa izgubil začetni udarec dvakrat zapored. V tretjem je prvi povedel z brejkom Italijan, Slovenec je v naslednji igri prišel do ribrejka, imel v 10. igri tri zaključne žoge, se ređeval v enajsti, na koncu sta morala v podaljšek, ki se igra do deset. Tu je bil Caruso bolj zbran in se je po 2 urah in 38 minutah veselil zmage.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog(kvalifikacije):

Salvatore Caruso (Italy) beat Blaz Rola (Slovenia) 3-6 6-1 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete