Slovenec Blaž Kavčič do prve zmage na OI in v Wimbledonu, uspešni še Srebotnik in Klepač!

30.07.2012
Blaž Kavčič in Polona Hercog polovično uspešna med posamezniki, Kataina Srebotnik in Andreja Klepač pa sta zmagali v igri dvojic!

OI, LONDON, V.B. - Trenutno najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je odlično izkoristil žreb, ki mu je namesto neugodnega Nemca Philippa Kohlschreiberja(odpovedal zaradi poškodbe) namenil 304. igralca sveta Indijca Vishnuja Vardana. V dvoboju, ki je trajal uro in 12 minut je gladko s 6:3,6:2 v nizih odpravil nasprotnika!

Naš igralec je imel za seboj psihično naporno nedeljo, saj je od 12 h pa do 20 h čakal na svoj nastop, ki so ga na koncu prestavili na današnji dan. Blaž je tako dosegel svojo prvo zmago na OI in na igrišćih Wimbledona. Na grand slam turnirju v Wimbledonu mu to zaenkrat še ni uspelo. Slovenec je po dvoboju dejal, da je vesel, ker mu je uspelo upravičiti vlogo favorita in da sta se s trenerjem Blažem Trupejem dogovorila, da mora takoj prevzeti pobudo in pokazati kdo je šef na igrišču. Kavčič je v celotnem dvoboju naredil samo 9 nevsiljenih napak, zabil 7 asov in izkoristil 4 od 7 brejk priložnosti.

Blaž Kavčič bo v 2. krogu igral proti 5. igralcu sveta in 4. nosilcu, Špancu Davidu Ferrerju. Svojega nasprotnika je opisal takole :

“Morda vsi mislite, da Ferrer ni dober igralec na travi, ampak daleč od tega. Mislim, da je zelo neugoden nasprotnik, sploh na travi. Prav na tej podlagi je ‘return’ zelo pomemben in on je eden od tistih igralcev, ki redno vrača servise nasprotnika v igrišče. Je nepopustljiv, teče za vsako žogo, naredi zelo malo neizsiljenih napak in se ne predaja. Čaka me res težak dvoboj, ampak ne mislim se predati že vnaprej. Skušal bom čim bolj sproščeno odigrati svoj tenis, a dejstvo je, da bom moral, če bom hotel premagati Ferrerja, igrati najboljši tenis, kar ga znam.”


 

Za razliko od Blaža pa je bila Polona Hercog v podrejeni vlogi proti izkušeni 29 letni Španki Mariji Jose Martinez Sanchez in izgubila s 6:4,6:2 v nizih. Španka(90.), ki se je pred kratkim poročila je v 1. nizu hitro povedla s 5:0, saj Polona nikakor ni mogla dobiti svoj servis.

Španka je 2. niz začela z brejkom in prednost zadržala do konca. Polona je bila zelo nervozna in nezadovoljna s svojo igro, jezo je stresla na svoj lopar. Če bi zmagala bi se v 2. krogu pomerila s 1. igralko sveta, Belorusinjo Victorijo Azarenko, a tam bo sedaj Španka.


Kljub 26 nevsiljenim napakam pa sta se v 2. krog prebili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. V 3 nizih sta bili boljši od gruzijske dvojice Margalita Čaknašvili/Anna Tatišvili s 7:6(1), 3:6, 6:2! V 3. nizu nizu je slovenskemu paru prvi brejk uspel v četrti igri, drugi pa v zadnji igri. Dvoboj je trajal več kot dve uri.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete