Španca v finalu Hopmanovega pokala razžalostila Novaka in Ano!

05.01.2013
PERTH, AVSTRALIJA - Španija je četrtič osvojila Hopmanov pokal. V odločilnem dvoboju finala so odločale dvojke, Fernando Verdasco in Anabel Medina Garrigues pa sta bila boljša od Novaka Djokovića in Ane Ivanović s 6-4 in 7-5.

Novak Djoković in Ana Ivanović sta tretjič igrala skupaj na Hopmanovem pokalu in tudi tretjič ostala brez lovorike.

Finale pokala Hopman, neuradnega svetovnega prvenstva mešanih dvojic, sta začela Novak Djoković in Fernando Verdasco. Prvi igralec sveta je s 6-3, 7-5 odpravil španskega kolega. V prvem nizu mu je bil dovolj en brejk, v drugem pa je bila situacija nekoliko težja. Verdasco je ubranil dve priložnosti za odvzem servisne igre Srbu, potem pa sam prišel do brejka za 2-0. Prednost je potrdil, toda Nole se je vrnil (3-3) in je bil vedno bolj nevaren. V 11. igri mu je uspelo dokončno streti tekmeca.

Drugi posamični dvoboj je pripadel Ivanovićevi in Medini Garrigues, Beograjčanka pa je prvič v tem tednu izgubila 'single'. Španka je bila bolj zbrana v 3. nizu ter končala tekmo s 6-3, 6-7 in 6-2. V prvih dveh nizih je Ivanovićeva napadala, a je le drugega uspela dobiti v svoj prid, v tretjem pa je izkušena Španka izkoristila vse njene napake in zasluženo izenačila dvoboj finala.

Dvojice sta bolje odprla španska tenisača. Pri vodstvu 5-2 sta Srba le omilila izgubljen uvodni del. V drugem nizu je na sceno stopil Fernando Verdasco, ki je kar letel po igrišču, še posebej dober je bil pri mreži. Ključni trenutek je bil v 11. igri, ko je Ana izgubila servis.

''Čestitke Španiji, bila sta boljša in zasluženo zmagala. Hvala tudi tebi Ana, da si igrala z mano. Imela si velik izbor igralcev v Srbiji, pa si izbarala mene'', je povedal Novak v šali po koncu finala in obljubil ponovno snidenje.

V Hopmanovem pokalu ima sicer največ uspeha reprezentanca ZDA, ki je zmagala šestkrat.

Hopman Cup 2013

Finale:

Španija - Srbija 2:1Novak Djokovic (SRB) d Fernando Verdasco (ESP) 6-3 7-5
Anabel Medina Garrigues (ESP) d Ana Ivanovic (SRB) 6-4 6-7(3) 6-2
Anabel Medina Garrigues/Fernando Verdasco (ESP) d Ana Ivanovic/Novak Djokovic (SRB) 6-4 7-5

 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete