Djoković presenetljivo izgubil s Tomicem v Perthu!

02.01.2013
PERTH, AVSTRALIJA .- Najboljši teniški igralec sveta Novak Djoković je v 2. krogu Hopmanovega pokala zapustil teren poražen. Premagal ga je mladi Bernard Tomic.

Srbija v 2. krogu skupine A igra z Avstralijo, v prvem dvoboju dneva pa je Bernard Tomic prišel do zmage nad 1. tenisačem sveta Novakom Djokovićem.

Tomic je s 6-4, 6-4 presenetljivo ugnal vodilnega s teniške lestvice ATP ter domačinom prinesel prvo točko ter po treh medsebojnih porazih v Perthu našel pot do zmage.

Tomic je bil že vse od začetka zelo nabrušen. Djoković je moral že v 1. igri reševati pet brejk priložnosti, Avstralec pa je v enakem ritmu igral vse do konca. V 9. igri mu je uspelo streti servis srbskega tenisača ter nato zlahka dokončal delo za osvojen prvi niz. Na drugi strani Nole ni bil prepričljiv, kar pove podatek, da si je priigral le eno žogo za brejk. Tomic je po osvojenem nizu dobil krila in ponovil vajo iz prvega dela. Spet je prišel do brejka pri 4-4 in nato tudi dobil dvoboj.

Bernard Tomic je presenetljivo premagal Novaka Djokovića. V Perthu poteka tekmovanje imenovano pokal Hopman, ki je tudi neuradno svetvno prvenstvo v mešanih dvojicah

Bernard Tomic je presenetljivo premagal Novaka Djokovića. V Perthu poteka tekmovanje imenovano pokal Hopman, ki je tudi neuradno svetvno prvenstvo v mešanih dvojicah

Srbija je v 1. krogu ugnala Italijo z 2-1, proti Avstralcem pa nujno potrebuje zmago, da bi še bila v igri za finale pred zadnjim krogom, ko bo 4. januarja igrala z Nemčijo. Drugi obračun današnjega dne med Srbijo in Avstralijo pripada Ani Ivanović in Ash Barty.

V prvem dvoboju dneva skupine A je Italija premagala Nemčijo z 2-1.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete