Španci pokazali svojo moč z zmago nad ZDA v gosteh, brez Rafaela Nadala!

11.07.2011
AUSTIN, ZDA - Španska teniška reprezentanca se je kot zadnja uvrstila v polfinale Davisovega pokala!

Španec David Ferrer je v 4. dvoboju v dvoboju med reprezentancama ZDA in Španije, premagal domačina Mardyja Fisha s 7:5,7:6(3),5:7,7:6(5), povedel Španijo v vodstvo s 3:1, kar je bilo dovolj za končno zmago!

Dvoboj med 6.(Ferrer) in 8. igralcem sveta v nabito polni dvorani glavnega mesta Teksasa, je potekal v prekrasnem vzdušju, oba igralca pa sta pustila srce na igrišču. Odločale so malenkosti, vse skupaj pa je trajalo 4 ure in 11 minut. Potem ni bilo več razloga, da bi se pomerila Andy Roddick, ki je uspešno lobiral, da se dvoboj igra v njegovem rodnem mestu in Feliciano Lopez!

Španija bo tako v polfinalu gostila reprezentanco Francije in se ji poskušala oddolžiti za lanski poraz, v enako zanimivem drugem polfinalnem obračunu, pa bo branilka naslova Srbija, gostila neugodno Argentino!

Kapetan španske reprezentance Alberto Costa je dokazal, da je Španija zelo močna tudi brez najboljšega igralca Rafaela Nadala in bo skušal reprezentanco popeljati še do 4. naslova v tem tisočletju. Španija je slavila leta 2004, 2008 in 2009!

Novi kapetan reprezentance ZDA Jim Courier je neuspešno začel svojo selektorsko delo, po dvoboju pa je čestital nasprotniku :

"Od igralcev sem zahteval le, da dajo vse od sebe na igrišču. S tega stališča smo vsekakor uspeli. Bilo je tesno, imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili. Španija je verjetno najmočnejša teniška nacija in to so nam danes tudi pokazali"!

četrtfinale Davisovega pokala :

ZDA : Španija 1:3

 

foto : AFP

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete