Veliki Rafael Nadal jezen na mednarodno teniško zvezo(ITF)!

18.09.2011
ŠPANIJA - Španski teniški matador Rafael Nadal je jezen na ITF in si želi, da bi spremenili koledar dvobojev v Davisovem pokalu!

Trenutno 2. igralec sveta, je moral igrati svoj 1. dvoboj proti Franciji v Davisovem pokalu, le dobre 3 dni po izčrpljujočem velikem finalu letošnjega OP ZDA. Španec je svojo jezo stresel v dvoboju proti Francozu Richardu Gasquettu, ki ga je odpihnil z igrišča s 3:0 v nizih, a je nekaj jeze prihranil za ITF :

"Naša telesa imajo svoje limite. Igra se hitro in agresivno. Neverjetno je, da se tako velik turnir in polfinale Davisovega pokala, igra v razmiku nekaj dni. Potrebno je najti neko rešitev. Morda je za mojo generacijo že prepozno, a ni za naše naslednike. Če mednarodna teniška zveza ne bo česa spremenila, bo Davisov pokal izgubil kredibilnost najboljšega tekmovanja"!

Ali pripravljate stavko?

"Igralci bomo morali sprejeti nekatere ostrejše mere, če bo to potrebno"!

Rafael Nadal je hitro dobil odgovor od Francesca Riccija Bittija, predsednika ITF-a, ki je kritiziral Nadalovo stalno pritoževanje nad prenatrpanim urnikom v pokalu Davis :

"Rafael Nadal je morda utrujen, ker je letos že igral 70 dvobojev, a so njegovi komentarji glede razporeda tekmovanj v Davisovem pokalu nedosledni, saj je igral le 3 x v zadnjih 2 sezonah. Dobro vemo, da termini, še posebej septemberski, niso idealni in se trudimo to spremeniti. Tudi ni res, da nam je pomemben le denar kot trdi Rafael Nadal. Vedno se trudimo vrniti čim več nazaj v šport"!

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete