VIDEO! Roger Federer igral tenis na ulici, nato pa pred polno dvorano povedel Švico v vodstvo z 2:0!

09.07.2011
BERN, ŠVICA - Švicarski teniški maestro Roger Federer je na ulicah glavnega mesta Švice promoviral Davisov pokal!

Veliki Švicar se je po 2 letih vrnil v teniško reprezentanco Švice, ki je v tem času iz svetovne skupine zdrsnila v skupino 1 evroafriške cone, kjer nastopa letos prvič tudi Slovenija. Roger je v zadnjih letih izpuščal nastope za reprezentanco, če je to motilo njegov ustaljen razpored sezone. Ker pa morajo v sezoni pred OI v Londonu tisti, ki hočejo tam nastopiti igrati za svojo reprezentanco v Davisovem pokalu, se je moral Roger tokrat odzvati pozivu selektorja, enako pa je storil tudi Andy Murray in še nekateri drugi igralci, ki v zadnjem času niso hoteli igrati za svojo državo v pokalu Davis!

Švica igra doma proti Portugalski. Prvi je na igrišče stopil Stanislas Wawrinka, ki je proti specialistu za peščena igrišča Fredericu Gilu slavil s 7:5, 6:3, 6:4 v nizih. Kljub veliko napakam, je Wawrinka vse skupaj reševal z odličnim servisom.

Seveda je večina od 8.000 gledalcev v nabito polni hokejski dvorani v Bernu prišla gledati teniškega maestra Rogerja Federerja. Le 9 dni po bolečem porazu v četrtfinalu Wimbledona, je Roger še proti enemu peščenemu specialistu Ruiji Machadu pokazal dokaj slab nivo tenisa na hitri podlagi. Portugalec je dobro serviral in veliko točk dosegel z močnim "forehand" udarcem, na drugi strani pa je bil Roger velikokrat za korak prepočasen. Rezultat tega je bil, da je Švicar izgubil šele drugi niz od leta 2003 v Davisovem pokalu, ko se je to zgodilo v polfinalu proti Lleytonu Hewittu v Melbournu!

S pomočjo publike, ki je v rdečih dresih glasno vzpodbujala nacionalnega heroja, je Roger postavil stvari na svoje mesto in na koncu zmagal s 5:7, 6:3, 6:4, 6:2 v nizih. Tudi on je, tako kot Stanislas, večino dela opravil s servisom, saj je v igri z osnovne linije veliko grešil, na koncu pa je zbral kar 48 nevsiljenih napak!

"Na treningih nisem imel nobenih problemov, v dvoboju pa sem bil kar malo šokiran kako težko je bilo kontrolirati žogico. Ne glede na vse smo rezultatsko odlično začeli dvoboj," je dejal Roger Federer!

foto : AP

pripravil : Marjan B.

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete