Španec Almagro stežka izločil Blaža Rolo v 1. krogu Sao Paula

10.02.2015
SAO PAULO, BRAZILIJA - Španski teniški igralec Nicolas Almagro je bil v 1. krogu ATP turnirja v Sao Paulu malenkost boljši od prvega Slovenca na teniški lestvici ATP Blaža Role.

Nekoč že TOP10 tenisač sveta Nicolas Almagro je ponoči po slovenskem času v 1. krogu ATP turnirja v Braziliji s 7-6(3), 6-4 premagal Blaža Rolo.

24-letni Blaž Rola (94. na ATP) je odpotoval v Južno Ameriko, kjer je ta tedne začel s turnejo na ATP turnirjih. Gre za peščene turnirje serije Golden Swing. Žreb mu ni bil najbolj naklonjen, pa čeprav pogled na lestvico tega ne kaže.

Na OP Brazilije v Sao Paulu je imel v 1. krogu za tekmeca 82. igralca sveta, 29-letnega Nicolasa Almagra, vendar je bil Španec tudi že 9. na računačniški lestvici, v karieri pa je osvojil 12 lovorik, prav vse na pesku. Od tega jih polovica prihaja prav iz omenjene turneje po Latinski Ameriki. Almagro je lani izpustil pol sezone zaradi poškodbe stopala.

Ja, Almagro je nekdanji trikratni zmagovalec na teh terenih, nekako pričakovano pa je bil danes boljši od prvega slovenskega tenisača. Rola mu je vseeno nudil zelo močan odpor.

Nico je bil malenkost boljši od Blaža Role v 1. krogu ATP turnirja v Braziliji

Nico je bil malenkost boljši od Blaža Role v 1. krogu ATP turnirja v Braziliji

Almagro je odserviral 10 asov, ubranil pa je šest brejk žogic od sedmih v 98 minut trajajočem obračunu. V 1. nizu se je vse skupaj odločalo v podaljšani igri potem, ko sta oba prišla do enega odvzema servisa, tudi v drugem delu pa je bil Ptujčan več kot dostojen nasprotnik. Žal ni izkoristil ponujenih oz. priigranih priložnosti. Na loparju je imel 5 žogic za odvzem začetnega udarca, ki so ostale 'neme' medtem, ko je Španec vnovčil eno od treh. Razmerje točk v 2. nizu je bilo popolnoma izenačeno, skupaj pa je bilo na strani Almagra (82:73), ki je tako vpisal prvo letošnjo zmago.

Blaž Rola v Sao Paulu ni osvojil točk, za nastop pa je prejel 4,590 USD (bruto).

 

Brasil Open
Kraj: Sao Paulo
Kategorija: ATP 250
Datum: 09.02.2015 - 15.02.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek (indoor)
http://www.brasilopen.com.br/


1. krog:

Albert Ramos (Spain) beat Guilherme Clezar (Brazil) 7-5 7-5
5-Pablo Cuevas (Uruguay) beat Jiri Vesely (Czech Republic) 6-4 3-6 7-5
Nicolas Almagro (Spain) beat Blaz Rola (Slovenia) 7-6(3) 6-4           

 

pripravil: L.S.

foto: brasilopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete