Srebotnikova najmanj v polfinalu dvojic Miamija!

27.03.2013
MIAMI, ZDA - Velenjčanka Katarina Srebotnik tudi v tem tednu meri na lovoriko. Skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo sta se na WTA turnirju serije premier v Miamiju že uvstile v polfinale.

Katarina Srebotnik je v paru z Nadjo Petrovo 3. nosilka dvojic v Crandon Parku, vlogo enih od favoritinj za končni naslov pa zaenkrat dobro upravičujeta.

V četrtfinalu je slovensko-ruska naveza s 6-4, 7-6 izločila nemško-kazahstanski dvojec Julia Goerges/Jaroslava Švedova. 1 uro in 40 minut trajajoč dvoboj je imel kar 13 brejk iger, nekoliko bolje pa sta jih izkoriščali Rusinja in Slovenka (7-6), ki sta na koncu osvojili tudi 7 točk več.

Srebotnikova je v Miamiju prvič zaigrala že pred 13 leti v paru s Tino Križan. Tudi v letih 2001, 2002 in 2003 je lopar vihtela s Križanovo, a nista nikoli preskočili uvodnega kroga. Uspeha ni bilo tudi z Magdaleno Malejevo (2004), leta 2006 pa je z Japonko Asagoe prišla do polfinala. No, leta 2008 pa je Kata na Floridi dvignila pokal, ko je igrala skupaj z Ai Sugijamo.

Petrova je v bistvu branilka naslova. Lani je slavila skupaj z rojakinjo Marijo Kirilenko, še en naslov v Miamiju pa beleži iz leta 2004. Rusinja se v Crandon Parku očitno zelo dobro počuti, kati v finalu je nastopila še v letih 2010 in 2011, vse z različnimi partnericami. Če se naslonimo na zgodovino, Petrovi in Srebotnikovi finale ne more uiti, a to bosta morali dokazati na terenu, ko se bosta udarli s Svetlano Kuznjecovo in Flavio Pennetto.

Švedova in Goergesova (na sliki) nista bili kos Srebotnikovi in Petrovi

Švedova in Goergesova (na sliki) nista bili kos Srebotnikovi in Petrovi

Šarapova dobila festival dvojnih in nevsiljenih napak

Marija Šarapova je v prvem četrtfinalu dneva in tretjem skupaj, s 7-5, 7-5 uspela izločiti Saro Errani. Sibirska lepotica še nikdar ni osvojila turnirja Sony Tennis Open, dvoboj z Erranijevo pa je bil kljub zmagi v dveh nizih zelo izenačen. V 2. nizu je pri 4-5 izničila 3 žogice za niz, da je nato le vezala tri igre za končno zmago po 2 urah in pol. 14 dvojnih napak je Šarapova dobro kompenzirala s šestimi asi in nekoliko boljšim odstotkom osvojenih točk na prvi servis napram nasprotnici iz Bologne.

Maša bi lahko postala šele tretja tenisačica, ki bi vezala naslova Indian Wells-Miami. To je uspelo Steffi Graf (1994, 1996) in Kim Clijsters (2005). Kaj pa pravi zgodovina nastopov Šarapove. Štirikrat je že igrala v polfinalu in vselej zmagala, toda pokal se ji je vedno izmuznil iz rok, tudi zadnji dve leti.

Marija Šarapova je štirikrat igrala v polfinalu Miamija in vselej zmagala, a lovorike še nima. Jo letos čaka podobna usoda?

Marija Šarapova je štirikrat igrala v polfinalu Miamija in vselej zmagala, a lovorike še nima. Jo letos čaka podobna usoda?

Po dolgem času pa serijo odličnih iger nadaljuje Srbkinja Jelena Jankovič. V Miami je odpotovala kot 24. igralka sveta in mimo vseh pričakovanj prišla v polfinale.

Njena žrtev v četrtfinalu je bila Italijanka Roberta Vinci. Beograjčanka, nekoč tuid št.1 ženskega tenisa, je zmagala po treh nizih s 6-4, 6-7 in 6-3.

1. niz je Jelena dobila razmeroma zelo gladko, v drugem klonila po dramatični končnici tajbrejka, v tretjem pa nadoknadila zaostanek 0-2 ter zabeležila šest iger od zadnjih sedmih. ''Imela sem vzpone in padce, a sem uspela splavati na površje. V vseh treh nizih sem bila v zaostanku, izgubila pa sem drugega po zaslugi njenih sijajnih volejev. Roberta je bila težka nasprotnica, zato moram biti zadovoljna z uvrstitvijo v polfinale'', je povedala Srbkinja, ki je leta 2008 izgubila finale Miamija s Sereno Williams.

Vsekakor bo morala v letošnjem polfinalu priti do podviga, kajti nasproti mreže jo bo čakala Marija Šarapova, ki ne pozna poraza 10. tekem zapored, prav tako pa ime z njo slabo razmerje, 1-6. jelena je zmagala le leta 2009 v Birminghamu, ko sta se pomerili v finalu.

Jelena Jankovič je po dolgem času spet prišla do odmevnih zmag

Jelena Jankovič je po dolgem času spet prišla do odmevnih zmag

 

Sony Open Tennis
Kategorija: WTA Premier
Datum: 19.03.2013 - 31.03.2013
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $5,185,625
http://www.sonyopentennis.com/


Četrtfinale:

22-Jelena Jankovic (Serbia) beat 15-Roberta Vinci (Italy) 6-4 6-7(6) 6-3
3-Maria Sharapova (Russia) beat 8-Sara Errani (Italy) 7-5 7-5

Četrtfinale-dvojice:

3-Katarina Srebotnik/Nadia Petrova (SLO / RUS) beat 8-Julia Goerges/Yaroslava Shvedova (GER / KAZ)6-4 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete