Srebotnikova in Petrova veliki zmagovalki dvojic v Eastbournu!

22.06.2013
EASTBOURNE, VB - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo velika zmagovalka dvojic na travnatem WTA Premier turnirju v Eastbournu.

Katarina Srebotnik in Nadja Petrova sta si pripravili teren za napad na wimbledonsko krono. Na travnatem WTA turnirju z nagradnim skladom  690,000 ameriških dolarjev, ki se je  ta teden  igral v Devonshire Parku, sta kot 1. nosilki v finalu po točno 1  uri igre s 6-3, 6-3 odpravili romunsko-češko kombinacijo  Monica Niculescu/Klara Zakopalova in tretjič slavili v letošnji sezoni. Čestitke Kata!

32-letna Velenjčanka je že drugič zmagovalka dvojic v Eastbournu. Leta 2011 sta s čehinjo peschkejevo  v finalu premagali Liso Raymond in Liezel Huber, s Čehinjo pa si deli še eno finale in polfinale. Letos sta z  Rusinjo Nadjo Petrovo  igrali že šesti finale in se odpravljata na  sveto travo kot glavni favoritinji. 

To je že 33. turnirska zmaga v dvojicah za Kato, ki je  v karieri zaslužila krepko čez 6 milijonov USD samo z nagradami s turnirjev (bruto). Petrova ima na računu 24. naslovov, a ji je treba prišteti še 13. turnirskih zmag med posameznicami, kjer je Slovenka že zaključila kariero s štirimi. 

 

AEGON International
Kategorija: WTA Premier
Datum: 17.06.2013 - 22.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $690,000
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/


Finale(dvojice):

1-Katarina Srebotnik (SLO)/Nadia Petrova  (RUS)  beat Monica Niculescu (ROM)/Klara Zakopalova  (CZE) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete