Solze sreče za Viktorijo Azarenko v Miamiju!

02.04.2011
MIAMI, ZDA - Viktorija Azarenka je v velikem finalu WTA turnirja serije Premier v Key Biscaynu po dveh zaporednih nizih premagala Marijo Šarapovo. To je njena drugi naslov v Miamiju in po zaključni točki je odvrgla lopar ter zajokala od sreče.

Beloruska igralka je dobila finale po 1 uri in 46 minutah igre, v dvbooju pa je bila tako agresivna na returnu, da je njena tekmica uspela ujeti le eno igro na svoj servis. Azarenka je prišla kar do 8 brejkov ter 19 neposrednih točk ter zmagala z rezultatom 6-1, 6-4. To je njen drugi naslov na 4,5 milijona vrednem turnirju v zadnjih treh letih.

Zaročenka slovenskega košarkarja Saša Vujačića Marija Šarapova je sicer našla svojo igro v drugem nizu, ko je igrala bolj samozavestno, pri 3-5 pa je ubranila tudi dve zaključni točki za končni naslov Azarenki.

V finalu igralk, ki imata zelo močne udarce in slovita po svoji nepopustljivosti, nobena ni prišla do asa, je pa Rusinja napravila šest dvojnih napak, tri več od Belorusinje, ki je na koncu osvojila 79 točk, Šarapova pa 63. Finale si bomo zapomnili po velikem številu brejkov, saj sta jih finalistki dosegli kar 12 od 17 iger.

Viktorija Azarenka je po letu 2009 še drugič postala kraljica Miamija

Viktorija Azarenka je po letu 2009 še drugič postala kraljica Miamija

21-letna Belorusinja se je tako veselila druge lovorike na turnirju v Miamiju, skupno pa jih ima sedaj šest. Z današnjo zmago je tudi povedla v medsebojnih dvobojih s Šarapovo (3-2), seldnja pa je izgubila še tretji finale v Miamiju. Leta 2005 jo je ustavila Kim Clijsters, naseldnje leto pa ji je lovoriko izpred nosa speljala rojakinja Svetlana Kuznjecova.

 

SONY ERICSSON OPEN
Miami, Florida, ZDA
22. marec-3. april 2011
$4,500,000/Premier
Podlaga: Trda


Finale:

(8) Victoria Azarenka (BLR) d. (16) Maria Sharapova (RUS) 61 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Fotogalerija 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete