Vstavite si čepke, čaka nas glasni finale OP Avstralije Šarapova-Azarenka!

27.01.2012
MELBOURNE, AVSTRALIJA - V soboto ob 9.30 zjutraj po slovenskem času se bosta za naslov na prvem grand slamu sezone udarili dekleti iz nekdanjega vzhodnega bloka, Rusinja Marija Šarapova in Belorusinja Viktorija Azarenka.

Rod Laver Arena
(3) Viktorija Azarenka (BEL) vs. (4) Marija Šarapova (RUS)
Medsebojni dvoboji: 3-3

V velikem ženskem finalu OP Avstralije se bosta pomerili tretja in četrta nosilka. Viktorija Azarenka in Marija Šarapova sta le še eno zmago oddaljeni od naslova v Melbournu. Če je Belorusinja že z uvrstitvijo v finale prišla do največjega rezultata na turnirjih za grand slam, je njena tekmica Marija Šarapova to slast okusila še kot najstnica. S 17.leti je postala zmagovalka slovitega Wimbledona (2004)in s tem osvojila srca teniških navdušencev po svetu. V svoji zbirki ima sibirska lepotica in zaročenka slovenskega košarkarja Saša Vujačiča tri lovorike iz velike četvorke. Po enkrat je slavila na Wimbledonu, OP ZDA (2006) in OP Avstralije (2008). Nazadnje je bila najboljša prav v deželi 'tam spodaj', ko je leta 2008 v ''finalu lepotic'' premagala Ano Ivanović. Dejstvo je, da svetovni tenis že nekaj časa krojijo igralke iz Evrope (izjema sta sestri Williams) in tako je tudi letos v Melbournu.

Azarenka naskakuje prvo lovoriko s turnirjev za grand slam

Vse oči bodo jutri zjutraj uprte v ženski teniški finale prvega grand slama leta. Azarenka je recimo leta 2005 zmagala v mladinski konkurenci, 7 let kasneje pa bo v Melbourne Parku lovila prvenec med članicami.

''Močno sem garala za ta uspeh, zato nisem pod stresom. To je bil moj cilj. Na igrišče grem, da pokažem najboljši tenis'', je povedala Belorusinja, ki nima težav z igranjem v velikem finalu turnirja za grand slam, saj še nikoli ni bila deležna tega trenutka. S Šarapovo ima medsebojno razmerje 3-3. ''Maša je zelo nevarna in težka nasprotnica. Tu je igrala v finalu, tu je zmagala, definitvno ima veliko izkušenj''

''Najini dvoboji so bili vedno zanimivi in tudi v soboto pričakujem boj za vsako točko. Ne bo lahko''.

Ja, to bo tekma, na kateri si bodo nekateri gledalci v ušesa vstavili čepke. Obe finalistki sta med najbolj glasnimi na igrišču (cca 100db) in na Rod Laver Areni bomo vsekakor prisostvovali najbolj ''vreščečemu'' finalu v zgodovini. Tako Azarenka kot Šarapova med udarjanjem žogico pospremita z močnim krikom.

''O moj Bog. Vedno isto vprašanje'', je bila kar malo nejevoljna Belorusinja, ko so ji novinarji postavljali vprašanja o kričanju na igrišču. ''Me lahko enkrat presenetite z drugačnimi vprašanji?'', je še dodala 22-letnica iz Minska, ki se na enega najbolj pomembnih trenutkov njene karieri pripravlja v miru. ''Sproščam se tako, da poskušam odvrniti misli na tenis. Gledam filme, berem,...pač delam stvari, ki niso povezane s tenisom''.

Šarapova: Zmaga na turnirju za grand slam mi pomeni več kot št.1

Marija Šarapova se po težavah s poškodbami, ki so jo pestile zadnja štiri leta, spet vrača na pota stare slave. Nekoč je že bila številka 1 ženskega tenisa, jutrišnja zmaga pa bi ji pomenila vse na svetu. Če bo Maša na koncu slavila lahko pričakujemo solze sreče od deklice, ki je s sedmimi leti z očetom odšla v ZDA iskati teniško prihodnost. Brez znanja angleščine, v novem svetu, se je nekaj let kasneje prebila na 1. mesto WTA lestvice in postala ena najbolj priljubljenih športnic, ki na leto zasluži na desetine milijonov dolarjev.

Na letošnjem OP Avstralije je Šarapova vodilna v dobljenih igrah na svoj začetni udarec (84%), ubranila pa je 31 brejk priložnosti od 40 nasprotnicam.

Za obe finalistki pa velja isto. Jutrišnja zmaga prinaša dvojni izkupiček. Poleg lovorike in ogromnega čeka, se bo zmagovalka v ponedeljek povzpela na 1. mesto WTA lestvice in tam zamenjala Caroline Wozniacki. Kakšno olajšanje. Na vodilnem mestu bo spet igralka, ki bo v žepu imela vsaj en naslov iz turnirjev za veliki slam.

''Osebno mi zmaga na turnirju za grand slam pomeni več kot 1. mesto na teniški lestvici'', pravi Marija ter dodaja: ''Naslov na turnirjih velike četverice je bil vedno moj prvi cilj''.

Pot do finala:

Viktorija Azarenka
1. krog: Heather Watson, 61 60 (0:59)
2. krog: Casey Dellacqua, 61 60 (0:57)
3. krog: Mona Bathel, 62 64 (1:28)
4. krog: Iveta Benesova, 62 62 (1:17)
Četrtfinale: Agnieszka Radwanska, 67 60 62 (2:01)
Polfinale: Kim Clijsters, 64 16 63 (2:12)
Marija Šarapova
1. krog: Gisela Dulko, 60 61 (0:58)
2. krog: Jamie Hampton, 60 61 (1:04)
3. krog: Angelique Kerber, 61 62 (1:27)
4. krog: Sabine Lisicki, 36 62 63 (2:15)
Četrtfinale: Jekaterina Makarova, 62 63 (1:27)
Polfinale: Petra Kvitova, 62 36 64 (2:12)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 


 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete