Stefanos Cicipas postal novi grški bog z zmago v Stockholmu!

22.10.2018
Mladi grški tenisač je prišel do prvenca na Švedskem!

STOCKHOLM, GRČIJA - 20-letni Stefanos Cicipas (16. na ATP) se je vpisal v zgodovino grškega tenisa. Kot prvi Grk je slavil na turnirju serije ATP. V finalu ATP250 turnirja v Stockholmu je premagal znamenitega Latvijca, 30-letnega Ernestsa Gulbisa (104.na ATP), ki je bil pred leti že top10 igralec. Na koncu je bilo 6-4, 6-4 vnizih!

Cicipas je dominiral v igri na svoj servis in je izkušenemu veteranu dopustil le 1 brejk priložnost, ki je ostala neizkorščena. Sam je realiziral odločilne priložnosti in se veselil velike zmage po uri in 21 minutah igre. 

Stefanos: "Seveda sem srečen, ker sem postal prvi Grk z naslovom na ATP turneji. Upam,da bo v bližnji prihodnosti to uspelo še kakšnemu Grku. Ponosen sem, ker lahko predstavljam svojo državo na tem nivoju. Želel sem si zmage tu in mislim, da sem si jo z igro zaslužil. V zadnjih igrah finala sem se popolnoma osredotočil na vsako točko in ko mi je uspelo, je bil občutek nerealen".

Mladenič je letos že igral v finalu ATP500 turnirja v Barceloni in ATP1000 turnirja v Torontu. Leto je začel izven top100, sedaj je že 16. igralec sveta. Tudi za Latvijcem je odličen teden, saj je letos dobil le 4 dvoboje na ATP turneji, tu se je spogledoval z zmago, čeprav je moral v glavni del preko kvalifikacij.. Postal bi 8. igralec to sezono uvrščen izven top 100 z ATP lovoriko. Že kar 13 igralcev je letos prišlo doprvenca na ATP turneji. Ostal je pri 6 lovorikah v karieri, do danes je vedno dobil finale.

Ernests: "Igral je zelo dobro ves teden. Čestitam mu za prvi naslov, vem kako je to in mu želim, da ta ne bo edini"!


Intrum Stockholm Open
Kraj: Stockholm, Švedska
Datum: 15.10.2018 - 21.10.2018
Kategorija: ATP 250
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (i)
Nagradni sklad: € 686,080
http://www.stockholmopen.se/

Finale:

3-Stefanos Tsitsipas (Greece) beat q-Ernests Gulbis (Latvia)  6-4 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete