Štepanek in Paes ustavila sanje bratov Bryan!

06.09.2013
NEW, YORK, ZDA - Leander Paes in Radek Štepanek sta včeraj utišala domače gledalce v New Yorku, ko sta v polfinalu moških dvojic ustavila brata Bryan in končala njune sanje o Grand Slamu, zmagi na vseh največjih štirih turnirjev sveta v koledarskem letu.

V ponovitvi finala OP ZDA 2012  sta se Čeh Radek Štepanek in Indijec Leander Paes maščevala za lanski poraz Miku in Bobu Bryanu. Indjsko-češki par je zmagal s a 6-3, 3-6, 6-4,  s tem pa Američanoma tudi preprečil koledarski Grand Slam. Veterana se bosta v finalu pomerila z drugima nosilcema, Alexandrom Peyo in Brunom Soaresom.

Dvojčka Brayan sta začela odlično, ko sta v 1. nizu na svoj servis oddala le eno točko, dramatično pa je dvignil svojo igro v drugem in tretjem nizu Radek Štepanek. V kombinaciji z Leanderjem Paesom, ki je briljiral pri mreži, sta uspela dobiti naslednja dva niza, s  tem pa preprečila omenjen dosežek, ki ni nikomur uspel že vse od leta 1951.

''Kot tekmovalca ne marava izgubljati. Vedela sva kaj imava 'v igri', žal nama ni uspelo. Vseeno sem ponosen, da sva z bratom tako dobro igrala skozi  celo leto. Za nama je fantastičnih  12 mesecev'', je povedal  Bob  Bryan,  Mike pa je dodal: ''Res sva srečneža. Tri dvoboje zapored sva igrala na Arhur Ashu, v 3. krogu celo  v neposrednem prenosu, kar je zelo redko za dvojice. 28  zmag zapored na Grand  Slamih se  verjetno ne bo več ponovilo za naju''.

Mike in Bob Bryan sta  najboljša igralca dvojic v zgodovini tenisa. Tokrat sta lovila koledarski grand slam, a sta ju v ponovitvi lanskega finala OP ZDA ustavila veterana Štepanek in Paes

Mike in Bob Bryan sta najboljša igralca dvojic v zgodovini tenisa. Tokrat sta lovila koledarski grand slam, a sta ju v ponovitvi lanskega finala OP ZDA ustavila veterana Štepanek in Paes

Brata Bryan sta edina v odprti dobi tenisa, ki imata skupaj naslove iz vseh štirih turnirjev velike četverice, prav tako imata zlato olimpijsko odličje iz Londona 2012. V zgodovini tenisa moških dvojic sta več zaporednih naslovov na Grand Slamih osvojila le  Avstralca Ken McGregor in Frank Sedgman. Od OP Avstralije 1951, do Wimbledona  1952 sta slavila sedemkrat zapored. 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete