Suverena zmaga Hercogove, ki jo pelje v obračun s 1. igralko sveta

21.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Polona Hercog se je tretjič v karieri prebila v 2. krog OP Avstralije.

Prva dama slovenskega tenisa Polona Hercog bo lovila najboljšo uvrstitev v Melbournu proti 1. igraki sveta Ashleigh Barty. 23-letna Avstralka je vodilna na WTA lestvici in seveda najvčji up domačih gledalcev, naskok na naslov pa je potrdila tudu z zmago prejšnji teden na domačem turnirju v Adelaidu. Zmagovalka OP Francije iz lanskega leta je prejšnjo sezono igrala v četrtfinalu domačega Grand Slama, vsekakor pa je njen cilj priti do konca in Hercogova bo le ena ovira na tej poti. Z neugodno igro bi lahko Štajerka pripravila tudi senzacijo, zakaj pa ne? To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

“To je bila zame pomembna zmaga. Letos še nisem imela nobene tekme. Seveda je bila prisotna živčnost, ampak mislim, da sem jo zelo dobro uspela nadzorovati. Mislim, da sem bila v vseh segmentih igre boljša od nasprotnice. V drugem kolu pa me zdaj čaka Ashleigh Barty, ki je prva igralka sveta. Zelo se veselim tekme. Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna in uživati. Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj,” je povedala Polona.

29-letna Hercogova si je obračun s 1. igralko sveta priigrala s suvereno zmago v 1. krogu proti Švedinji Rebecci Peterson s 6-3, 6-3. Lani je s 24-letni Skandinavko izgubila na pesku v Rabatu, na trdi melbournski podlagi dvoma o zmagovalki ni bilo. 48. igralka s svetovne teniške lestvici in prva slovenska tenisačica je bila odlična na servisu in v 1. nizu prišla do brejka v tretji in šesti igri. V drugem je povedla 5-0, do konca srečanja pa je sicer višje uvrščena Petersonova (44. na WTA) uspela le omiliti poraz z enim ribrejkom. Švedinja je lani igrala v 2. krogu OP Avstralije.

Tekma je trajala 1 uro in 25 minut, Polona je zadela 18 vinerjev, Rebecca pa 11, boljša je bila tudi pri nevsiljenih napakah (30:31).

Polona: “Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo res dobro delali. V zadnjem delu nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom. Zaradi sanacije poškodbe hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred OP Avstralije. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno potrebno iz položaja potegnite najboljše in po tem turnirju napraviti načrt kako naprej.”


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Rebecca Peterson (Sweden) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.om

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete