Sven Lah senzacionalno ugnal Ramirez-Hidalga v uvodnem krogu Portoroža

07.08.2017
PORTOROŽ - Na največjem slovenskem teniškem turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu je Sven Lah poskrbel za malo senzacijo. V 1. krogu je dobil skalp nekoč 50. igralca sveta Rubena Ramireza-Hidalga.

"Glede na njegovo starost sem vedel, da ga moram čim bolj utruditi. V drugem nizu pri rezultatu 4-4 sem videl, da ga je povsem zmanjkalo in nato sem zlahka zaključil dvoboj," je povedal 18-letni Sven Lah po največji zmagi v karieri. V 1. krogu je iz žreba izbrisal 248. igralca sveta Rubena Ramireza-Hidalga iz Španije. 

Z Ramirez-Hidalgom, ki ima 39 let, njegovi najboljši dnevi pa so že minili, so imeli težave tudi najboljši slovenski teniški igralci, Žemlja in Kavčič, starost tekmeca in odlična igra pa je botrovala največjemu uspehu. Lah je naenkrat osvojil več točk, kot v vsej karieri skupaj, povabilo organizatorja pa več kot upravičil. 

Sven je v 1. nizu izkoristil priložnost za brejk, v 2. nizu pa se je pobral po zaostanku 0-2 in na kolena spravil (6-4, 6-4) veliko bolj renomiranega teniškega veterana iz Španije, ki je v karieri osvojil 11 turnirjev serije Challenger, med drugim je leta 2005 zmagal tudi v Ljubljani. Lah je imel kopico brejk žogic kar se je poznalo tudi pri osvojenih točkah (77:60).

Spet se je pokazalo, kako pomembni so domači turnirji, tudi za morebitni odskok na lestvici in boljši položaj na turnirjih, vprašanje pa je, kako dobro bo to posameznik izkoristil. Pred dvema letoma je v Portorožu senzacijo pripravil takrat 20-letni Aljaž Radinski, ko se je prebil do četrtfinala, a to je ostala le cvetka. Od takrat naprej mu ni niti enkrat več uspelo priti do kakšnega rezultata niti na Futuresih, ki so nekaj stopničk nižje kot Challengerji.


Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 05.08.2017 - 13.08.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €43,000

1. krog:

Sven Lah (Slovenia) beat Ruben Ramirez-Hidalgo (Spain) 6-4 6-4
 

pripravil: L.S.

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete