Tamara Zidanšek in Nina Potočnik med seboj za veliki finale Banja Luke

12.06.2015
BANJA LUKA, BIH - Mladi slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Nina Potočnik bosta med seboj odločili, katera bo igrala v finalu ITF turnirja v Banja Luki.

Slovenski teniški najstnici Tamara Zidanšek in Nina Potočnik dokazujeta, da imamo 'zlato' generacijo deklet, a to bodo morale v naslednjih letih potrditi na terenu tudi na največjih turnirjih. 

Zidanškova in Potočnikova se bosta namreč na 10,000 USD vrednem peščenem članskem ITF turnirju v Banja Luki pomerili v polfinalu in odločili, katera bo v nedeljo v boju za lovoriko. 

17-letna Tamara Zidanšek je 5. nosilka, danes pa je vpisala eno največjih zmag v karieri. V četrtfinalu je s turnirja vrgla 1. nosilko, prvo favoritko Viktoriyo Tomovo (360. na WTA). 20-letna Bolgarka ni imela nobenih možnosti, saj jo je varovanka trenerja Zorana Krajnca pospravila s 6-2, 6-1, število točk pa je bilo kar +30 v korost Konjičanke (53:23). Zidanškova, ta teden 804. na WTA lestvici, bo kot rečeno, v polfinalu pomerila moči s prijateljico, leto starejšo Nino Potočnik (1,043. na WTA).

Nina je odmevno zmago pripravila že v 2. krogu, v četrtfinalu pa je s 6-1, 6-1 deklasirala še z domačinko, povabljenko Jasmino Tinjič (b.u.). 24-letna Bošnjakinja je bila pred dvema letoma že 236. na računalniški lestvici. ramerje točk je bilo 55:31, kar priča o enostranskem obračunu.

Bravo punci!

Četrtfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [5] 6-2 6-1 Viktoriya TOMOVA (BUL) [1]
Nina POTOCNIK (SLO) 6-1 6-1 Jasmina TINJIC (BIH)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete