Zidanškova obstala v finalu mladinskega turnirja v Offenbachu; Potočnikova slavila v dvojicah!

16.06.2014
OFFENBACH, NEMČIJA - Najboljša slovenska teniška mladinka Tamara Zidanšek je klonila v finalu močnega mladinskega turnirja v Offenbachu, a ena lovorika vseeno prihaja v Slovenijo. Nina Potočnik je osvojila naslov v dvojicah.

16-letna Tamara Zidanšek je na mladinskem turnirju prve stopnje v Nemčiji iskala prvi naslov na tako močnih turnirjih, lovorika pa se ji je izmuznila le za malo. Izpred nosa ji jo je spaljala 1. nosilka in 8. mladinka sveta Irina Šimanovič iz Belorusije.

Tamara Zidanšek je na dobri poti, da postane bodoča teniška zvezdnica

Tamara Zidanšek je na dobri poti, da postane bodoča teniška zvezdnica

Šimanovičeva je Zidanškovo premagala s 5-7, 7-6(2), 6-1. Po dobrem začetku in osvojenem prvem nizu je Konjičanki, TOP100 mladinki sveta, zmanjkalo moči v tajbrejku 2. niza, v tretjem pa je vrstnica iz Belorusije vse to izkoristila in osvojila drugi letošnji mladinski ITF turnir.

Kljub porazu je varovanka trenerja Krajnca lahko več kot zadovoljna, saj se v zadnjem mesecu nahaja v izvrstni formi. Navsezadnje je pred nekaj tedni osvojila prvi članski turnir, najboljša Slovenka pa je bila tudi na največjem domačem turnirju v Mariboru (Infond Open). Vpisala se je na WTA lestvico in v hipu zasedla 800. mesto. Treba je dodati, da je Šimanovičeva na članski WTA lestvici že kar visoko, na 397. mestu.

Nina Potočnik je na močnem mladinskem ITF turnirju v Offenbachu osvojila naslov v dvojicah. Foto: Facebook

Nina Potočnik je na močnem mladinskem ITF turnirju v Offenbachu osvojila naslov v dvojicah. Foto: Facebook

Vseeno pa ena lovorika iz Offenbacha prihaja v Slovenijo. V dvojicah se je z naslovom okitila Nina Potočnik. 17-letna Ptujčanka (100. na mladinski lestvici) je igrala v paru s Čehinjo Mirjam Kolodžejevo in kot 5. nosilki sta v finalu s 3-6, 7-6(1) in 10-5 premagali prav zgoraj omenjeno Irino Šimaonovič iz Belorusije in Brazilko Luiso Stefani, ki sta bili 2. nosilki. Čestitke Nina!

Finale:

Iryna SHYMANOVICH (BLR) [1] 5-7 7-6(2) 6-1 Tamara ZIDANSEK (SLO) [15]

Finale(dvojice):

Miriam KOLODZIEJOVA (CZE) / Nina POTOCNIK (SLO) [5] 3-6 7-6(1) [10-5] Iryna SHYMANOVICH (BLR) / Luisa STEFANI (BRA) [2]

 

pripravil: L.S.

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete