Zidanškovi slovenski najstniški derbi in finale Banja Luke

13.06.2015
BANJA LUKA, BIH - 17-letna Tamara Zidanšek je v polfinalu ITF turnirja v Banja Luki premagala prijateljico in rojakinjo Nino Potočnik in bo v nedeljo poskušala osvojiti svoj drugi članski turnir.

V polfinalu 10,000 USD vrednega peščenega ITF turnirja za članice v Banja Luki, sta se pomerili dve izmed najboljših slovenskih mladink, Tamara Zidanšek (804. na WTA) pa je s 6-1, 6-3 ugnala leto starejšo, 18-letno Nino Potočnik (1,043. na WTA). 

  • Tamara Zidanšek je 19. mladinka sveta, Nina Potočnik pa je na 71. mestu mladinske lestvice

Zidanškova je najbolj obetavna slovenska tenisačica. Pri 16-ih letih je lani osvojila prvi članski turnir v Velenju in niza odlične rezultate. Po njenih stopinjah stopa tudi Nina Potočnik, a zaenkrat je Tamara še boljša. V polfinalu bošnjaškega ITF turnirja je osvojila 23 točk več (59:36), petkrat vzela servisno igro, izgubila pa le eno ter zasluženo prišla v položaj, ko bo poskušala v vitrino pospraviti drugo lovoriko.

Kot 5. nosilka bo varovanka trenerja Zorana Krajnca in članica TK Ptuj (tudi Nina je članica ptujskega kluba) v finalu igrala z 2. nosilko iz Srbije Marino Kačar. 22-letna Srbkinja bo kot 597. tenisačica sveta papirnata favoritinja in Tamara nima kaj izgubiti.

Srečno Tamara v finalu!

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [5] 6-1 6-3 Nina POTOCNIK (SLO) 

 

pripravil: L.S.

foto: L.Z.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete