Tamara Zidanšek končala največji karierni turnir v finalu

31.08.2015
BAGNATICA, ITALIJA - Najboljša slovenska teniška mladinka Tamara Zidanšek se je udeležila do sedaj največjega članskega turnirja, končala pa ga je kar s finalnim nastopom.

Komaj 17-letna Tamara Zidanšek se veseli novega uspeha - finala na 15,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v Italiji.

Najboljša slovenska teniška mladinka, ki je na WTA lestvici že na 447. mestu, bo ta položaj še izboljšala, saj je v nedeljo na do sedaj njenem največjem turnirju prišla vse do finala, tudi tam pa ni igrala stranske vloge. Klonila je proti favorizirani Anne Schaefer po treh nizih z 2-6, 6-1, 6-2.

Tamara (na sliki desno s trenerjem - klik na povečavo) je v boju za lovoriko dobila uvodni niz, nato pa ji je zmanjkalo moči. Izkušena 28-letna Nemka, ki je 259. igralka sveta, je preobrnila potek in se kot 2. nosilka veselila naslova, četrtega v letošnji sezoni na ITF turnirjih, skupaj pa že sedemnajstega.

Ena najbolj perspektivnih mladih tenisačic sveta, doma iz Slovenskih Konjic, je letos prav tako osvojila 4 naslovena ITF turnirjih, vse vredne 10k, ni pa daleč čas, ko bo vitrine napolnila s pokali z močnejših turnirjev. Dokaz je minuli teden, na katerem je spet pokazala svojo kvaliteto. Čestitke Tami za odlične nastope.

 

5° TROFEO CPZ SPA
Kraj: Bagnatica (ITA)
Datum: 24.08.2015 - 30.08.2015
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $15,000


Finale:

Anne SCHAEFER (GER) [2] 2-6 6-1 6-2 Tamara ZIDANSEK (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Marjan Čuk

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete