Tamara Zidanšek na EPP 18 za četrtfinale izločila wimbledonsko zmagovalko, Hana Mraz četrtfinalistka v Moskvi

24.07.2014
Na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let so se danes borili za mesta v četrtfinalu. V igri smo imeli štiri igralke in dva igralca, uspešni sta bili Tamara Zidanšek in Hana Mraz, ki sta se uvrstili v četrtfinale prvenstev do 18 oz. do 16 let. V konkurenci dvojic ostajata v igri Tamara Zidanšek in Manca Pislak.

V konkurenci fantov in deklet do 18 let sta danes nastopili Manca Pislak in Tamara Zidanšek (na sliki). Konjičanka je igrala s 1. nosilko, Latvijko Jeleno Ostapenko, 5. igralko sveta in letošnjo zmagovalko mladinskega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Tami je igrala odlično in zmagala z rezultatom 7-6 6-1.

Dobro je igrala tudi Manca Pislak a je bila 7. nosilka, Rusinja Anastasija Komardina, 16. mladinka sveta boljša in je zmagala s 7-6(5) 6-4.

V konkurenci dvojic sta Maks Tekavec in Domen Gostinčar z nastopi končala v drugem krogu. Premagala sta ju 2. nosilca, Španca Pedro Martinez-Portero in Jaume Munar. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, obe dvojici pa sta prikazali izvrstno igro. Žal je našima igralcema na koncu zmanjkal tudi kanček sreče, saj sta izgubila s 6-2 0-6 [11-9]. Med dekleti bosta Tamara Zidanšek in Manca Pislak, ki sta 5. nosilki, v tretjem krogu igrali z 10. nosilkama, Špankama Paulo Badoso-Gibert in Saro Sorriber-Tormo. Srečanje bo v petek.

V konkurenci do 16 let se je Hana Mraz uvrstila med najboljših osem igralk v Evropi. V četrtem krogu je s 6-0 6-2 premagala Moldavijko Anastasio Detiuc. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, Madžarko Dalmo Galfi. Sven Lah je tekmo četrtega kroga igral s 1. nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom, ki je bil boljši s 6-4 6-3.

V konkurenci dvojic sta Hana Mraz in Veronika Erjavec izgubili tekmo tretjega kroga. Premagali sta ju Norvežanki Astrid Wanja Brune-Olsen in Malene Helgo, ki sta slavili z 2-6 6-3 10-6. Grega Kokalj in Sven Lah sta v konkurenci dvojic izgubila v četrtfinalu. Premagala sta ju 5. nosilca, Madžara Akos Kotorman in Mate Valkusz, ki sta slavila s 6-2 6-4.

V konkurenci do 14 let sta v četrtem krogu izgubila Nika Radišič in Rok Komac. Od Nike Radišič je bila s 6-0 6-3 boljša 3. nosilka, Rusinja Anastasija Potapova. Rok Komac je igral z 2. nosilcem, Nemcem Rudolfom Mollekerjem in izgubil z 1-6 0-6.

V konkurenci dvojic sta Rok Komac in Matic Podlipnik s 3-6 0-6 izgubila srečanje drugega kroga s 1. nosilcema, Nemcema Rudolfom Mollekerjem in Nicolo Kuhnom. Tudi Nika Radišič in Kaja Juvan sta z nastopi končali v drugem krogu. S 5-7 7-6(5) in 10-4 sta bili boljši 14. nosilki, Finki Oona Orpana in Nicola Ussher.

 

vir: TZS

foto:  Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete