"Tenis je včasih krut, ne verjamem, da je Nadalu žal"

05.09.2018
NEW YORK, ZDA - Poraženi Dominic Thiem ni verjel opravičilu prvega igralca sveta.

Dominic Thiem je v četrtfinalu OP ZDA samo dve točki oddaljen od zmage nad prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom in uvrstitve v svoj prvi polfinale na grand slamih s trdo ali travnato podlago. Obračun dveh težkokategornikov, ki sta se na igrišču potila skoraj pet ur, se je pred delno izpraznjenimi tribunami stadiona Arthur Ashe končal ob 2:04 po lokalnem času. Za Thiema je bil to najdaljši obračun v njegovi karieri, za Nadala najdaljši v New Yorku.

"Za vedno se mi bo zasidral v spomin. Zagotovo se bom tega dvoboja spominjal do konca življenja. Tenis je včasih zelo krut šport, saj v tem obračunu nihče ne bi smel biti poraženec. A nekdo mora biti. Končalo se je s podaljšano igro v petem nizu, kjer so možnosti 50/50. Osvojil je točko več od mene," je povedal Avstraijec, ki je Nadalu zavezal šele četrto kravato na grand slamih.

Potem ko sta si igralca razdelila uvodna  niza, je Thiem v tretjem vodil s 5:3, v četrtem pa s 4:2, a je neutrudni Nadal uspel zaostanek izničiti. Fortuna se je na koncu nasmehnila Špancu, ki se je za svoj uspeh "opravičil". "Ne verjamem, da mu je zares žal," se je pošalil Thiem. "Ne maram izgubiti proti komurkoli, želim pa, da Rafa osvoji naslov. Njemu ga najbolj privoščim. Najini dvoboji so vedno zelo dobri. Upam, da jih bo v prihodnosti še veliko. Z drugačnim razpletom," je sklenil 25-letnik.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete