Thiem: "Ko je Rafa prvič zmagal v Parizu, sem imel 11 let"

11.06.2018
PARIZ, FRANCIJA - Dominic Thiem se je v zahvalnem govoru po porazu v finalu OP Francije spomnil na čas, ko je svojega nasprotnika gledal po televiziji.

Ko je Rafael Nadal prvič osvojil OP Francije, je bil Dominic Thiem star komaj 11 let. "Fizično sem bolj užival takrat, ko sem ga gledal s kavča," je po porazu v nedeljskem finalu dejal Avstrijec. "Prve štiri ali pet njegovih zmag v Parizu sem gledal po televiziji. Vesel sem, da sem se lahko v finalu pomeril z njim. To je res velik dosežek, a še vedno sem razočaran. Igral sem finale grand slama. Močno sem si želel zmage. Dal sem vse od sebe, a danes sem poraženec," je dodal 24-letnik.

Thiem je zabeležil tretji poraz v finalih velikih peščenih turnirjev. Dvakrat je bil za las prekratek na mastersu v Madridu (2017-2018), v nedeljo pa je izgubil svoj prvi finale na grand slamih. V uteho mu je lahko podatek, da je edini tenisač na svetu, ki je v zadnjih dveh letih na pesku premagal Nadala, obenem pa je samo eden od treh igralcev, ki so "kralja peska" vsaj trikrat ugnali na njegovi najljubši podlagi. Razmerje zmag in porazov je po nedeljskem finalu 7-3 v korist Nadala, prav vse dvoboje pa sta odigrala na pesku.

"Rafa je igral zelo dobro, to je eden od razlogov, da je tukaj osvojil 11 lovorik. Gre za enega največjih dosežkov v športu nasploh. Prepričan sem, da to ni bil moj zadnji finale na grand slamih. To je moj največji cilj, da na naslednjem dosežem še boljši rezultat," je sklenil Thiem.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete