Tipsarevič, preko Žemlje, rutinirano v četrtfinale Münchna!

02.05.2013
MÜNCHEN, NEMČIJA - Prvi slovenski teniški lopar Grega Žemlja se je v 2. krogu ATP250 turnirja na Bavarskem znašel pred preveliko oviro. Izločil ga je 10. igralec sveta Janko Tipsarevič s 6-4, 6-2.

Ni se dal presenetiti prvi favorit za naslov na peščenem, 410,000 evrov vrednem teniškem turnirju v Münchnu Janko Tipsarevič. V 2. krogu je z 2-0 v nizih premagal prvo violino slovenskega tenisa Grega Žemljo.

Čeprav je 26-letni Kranjčan, sicer 53. igralec sveta, dobil zadnji njun medsebojni obračun oktobra lani v polfinalu ATP-ja na Dunaju, tokrat ni imel veliko možnosti. V 1. nizu je še nekako držal stik s TOP10 igralcem sveta, nato pa popustil in odhaja z nemškega turnirja z 20 točkami in 7,100 evri, ki si jih je priigral za zmago v 1. krogu.

Ni še Grega tisti 'pravi' po težavah z boleznijo (mononukleoza), ki ga je udarila v začetku sezone, a dejstvo, da igra na največjih turnirjih in tudi na trenutke parira res najboljšim, ga lahko navdaja z optimizmom pred glavnimi tekmami v peščeni sezoni, kjer praktično ne brani nobene točke.

Janko je dobro treniral in v svojem uvodnem krogu ATP-ja v Münchnu premagal Grega Žemljo

Janko je dobro treniral in v svojem uvodnem krogu ATP-ja v Münchnu premagal Grega Žemljo

Uvodni niz je bil s strani Grege zelo soliden. Bilo je nekaj napak, a do sedme igre je držal korak. Prvi brejk Tipsareviča (2-1) je takoj izničil, Srb pa je vnovčil drugi odvzem servisa. Žemlja je dobro serviral, tekmec pa je bolje izkoriščal točke na svojem začetnem udarcu. Tipsa je premagljiv, to se je videlo, vendar sčlovenski teniški as še ni v najboljši formi.

2. niz in tekmo je dve leti starejši Beograjčan odločil že na začetku. Dva brejka za vodstvo 4-0 sta bila odličen temelj za vstop v četrtfinale brez izgubljenega niza. Do konca je le še držal priigrano prednost, v 8. igri ubranil tudi dve brejk priložnosti Žemlje ali bolje, Gorenjec jih je zapravil z napakama, da bi lahko omilil rezultat na semaforju. Dvoboj je trajal 1 uro in 25 minut.

 

BMW Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 29.04.2013 - 05.05.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad € 410,200
http://www.bmwopen.de/


2. krog:

1-Janko Tipsarevic (Serbia) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 6-2
3-Tommy Haas (Germany) beat Ernests Gulbis (Latvia) 6-4 6-7(3) 6-1
6-Florian Mayer (Germany) beat Marinko Matosevic (Australia) 2-6 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete