Na Dunaju danes Žemlja s Haasom, Bedene s Tipsarevićem!

19.10.2012
DUNAJ, AVSTRIJA - V avstrijski prestolnici poteka več kot pol milijona evrov vredne teniški turnir serije ATP, na njem pa navdušujeta najboljša slovenska tenisača Grega Žemlja in Aljaž Bedene.

Včerajšnji dan je še eden, ki se je vpisal v zgodovino slovenskega moškega tenisa. Grega Žemlja (70.) in Aljaž Bedene (89.) sta namreč poskrbela, da je slovenski moški tenis prvič dobil dva udeleženca najboljših osmih na najmočnejših turnirjih sveta. V dvorani Wiener Stadthalle je v osmi finala 26-letni Žemlja premagal Avstralca Ebdena, tri leta mlajši Bedene pa Američana Younga.

Kljub temu, da sta Grega in Aljaž včeraj izgubila dvojice s 4. nosilcema iz Nemčije Brownom in Kasom, bodo vse oči uprte v današnja dva četrtfinalna obračuna. Vsaka zmaga bi pomenila izenačitev najboljšega dosežka Luke Gregorca iz leta 2008, ki je v New Havnu igral polfinale.

Pred našima teniškima asoma je pomemben obračun na osrednjem dunajskem igrišču, njuna nasprotnika pa sta zelo renomirana igralca, ki spadata v sam vrh svetovnega tenisa.

Aljaž Bedene se je več kot uspešno vrnil na igrišča po operaciji slepiča

Aljaž Bedene se je več kot uspešno vrnil na igrišča po operaciji slepiča

Prvi bo na trdo podlago stopil Aljaž Bedene, njegov tekmec pa 2. nosilec in član TOP 10 Janko Tipsarević. Srb na Dunaju lovi tudi uvrstitev med najboljših osem, ki se bodo pomerili na zaključnem mastersu novembra v Londonu ter ne bo nič prepustil naključju, zato Ljubljančana čaka težko delo. Pokazati bo moral ves repertoar znanja, da morebiti preseneti 28-letnega Beograjčana, ki si lasti 3 lovorike s turnirjev serije ATP, letos pa je bil najboljši v Stuttgartu. To bo njun prvi medsebojni dvoboj, na sporedu pa je kot drugi na osrednjem terenu (ne pred 14. uro).

Grega Žemlja bo v ponedeljek postavil novo najboljšo slovensko moško uvrstitev na ATP lestvici

Grega Žemlja bo v ponedeljek postavil novo najboljšo slovensko moško uvrstitev na ATP lestvici

Grega Žemlja ima zagotovljen nastop v 'prime timeju'. Obračun z nekoč 2. teniškim igralcem sveta Tommyem Haasom, ki je letos v fantastični formi (trenutno na 20. mestu) bo približno ob 17.30 uri. Nemec je 3. nosilec Dunaja ter je pravi teniški maček, saj ima že 34 let, toda igra kot v najboljših časih. Letos je osvojil ATP turnir v Halleju, v finalu pa je premagal največjega vseh časov in travnatega kralja Rogerja Federerja. Hamburžan ima 13. turnirskih zmag, pred enajstimi leti pa je dvignil lovoriko tudi na Dunaju, kjer je včeraj dobil jubilejno, 500. tekmo v karieri in za nagrado dobil Fiat 500. Grega in Tommy bosta lopar med seboj prekrižala prvič.

Tommy Haas je ob jubilejnem dosežku dejal :

"Neverjetno je, da sem prišel do tega dosežka. Preden sem se lani vrnil na turnejo, sem komaj lahko igral tenis 3 leta in pol. Bil sem lačen uspehov in 500. zmaga je postala moj glavni cilj," je dejal Nemec, ki so ga skozi kariero velike težave z ramenom in kolki, sedaj pa se je že povzpelmed top 20!

 

 

Srečno Grega in Aljaž!

 

Erste Bank Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 15.10.2012-21.10.2012
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 550,000
http://www.erstebank-open.com/Četrtfinale:

Aljaz Bedene (Slovenia) vs 2-Janko Tipsarevic (Serbia)  ne pred 14. uro
Q-Grega Zemlja (Slovenia) vs 3-Tommy Haas (Germany)  ne pred 17.30

 

pripravil: L.S.

foto: erstebank-open.com, Bojan Matevžič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete