Tomic izključen iz reprezentance; Healy: Njegovo vedenje je nesprejemljivo

06.07.2015
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Avstralska teniška zveza (TA) je Bernarda Tomica izključilA iz prihajajočega četrtfinalnega obračuna Davisovega pokala z reprezentanco Kazahstana.

Steve Healy, predsednik krovne teniške organizacije Tennis Australia, je oznanil, da Bernard Tomic ne bo zaigral na četrtfinalnem obračunu Davisovega pokala, potem ko je bil po porazu proti Novaku Đokoviću kritičen do zveze in izvršnega direktorja Craiga Tileyja.

''Njegovo vedenje je nesprejemljivo,'' je povedal Healy in dodal: ''Igrati za našo državo je privilegiji in s tem privilegijem pride tudi odgovornost, da se vedeš primerno. On se ni.''

Tomic je v desetminutni tiradi domačo teniško zvezo obtožil, da mu po operaciji kolka ni nudila zadostne podpore, Tileyju pa očita, da neustrezno ravna s proračunom, ki je namenjen financiranju tenisačev.

''Zelo sem razočaran nad Craigom Tileyjem. On je razlog, da sem imel v zadnjih letih toliko vzponov in padcev. Nisem bil deležen podpore ali spoštovanja,'' je povedal Tomic in dodal, da so se težave začele po dvojnem posegu na kolkih.

''Od TA nisem prejel enega telefonskega klica, s katerim bi me vprašali 'ti lahko kako pomagamo, Bernard?', 'ali kaj potrebuješ'? Prepuščen sem bil samemu sebi in bilo je zelo težko, saj me je teniška zveza prej vedno podpirala. Ne razumite me narobe, vame so vložili veliko denarja. A kolikor so vložili, se jim je povrnilo 10- ali 20-krat. To 100-odstotno drži. Kar naenkrat me iz neznanega razloga zanemarjajo. Ne podpirajo me in mi ne izkazujejo spoštovanja,'' se je jezil Tomic.

On (Pat Rafter, op. a.) je maska za te ljudi, Craiga in Stevea - Bernard Tomic

On (Pat Rafter, op. a.) je maska za te ljudi, Craiga in Stevea - Bernard Tomic

Avstralec, ki je v preteklosti poskrbel za kar nekaj incidentov, neprimernih izjav in bližnjih srečanj s policijo, je bil kritičen tudi do vidnega člana TA in nekdanjega teniškega šampiona Pata Rafterja, a dodal, da se z nekdanjim prvim igralcem sveta dobro razumeta.

''Ljudje mislijo, da sem v vojni s Patom Rafterjem. Ni res. Pat je prijeten fant. Toda avstralska javnost ga ne pozna. Pat je dober igralec, zna lepo govoriti, vedno je pripravljen in ve, kaj mora povedati. TA mu pove, kaj mora reči. On je njihova maska, vendar ne ve, kaj počne,'' je prepričan Tomic.

Avstralska teniška zveza se je na obtožbe najprej odzvala z objavo na Twitterju, kjer je zapisala, da so obtožbe neresnične in zavajajoče. ''Upamo, da se bo kaj naučil iz tega. Naša teniška skupnost je predana temu, da pomaga svojim igralcem, vključno z Bernardom, da kot tenisači in osebe postanejo čim boljši,'' je povedal Healy.

Avstralska zveza proti jezikavemu mladeniču ne bo uvedla dodatnih sankcij. ''Izključitev iz tekmovanja je zadostna. Rad igra v Davisovem pokalu in zelo je razočaran, ker ne bo mogel zaigrati. Mislim, da je to dovolj,'' je dodal direktor.

Selektor reprezentance Wally Masur je priznal, da bi Tomica vpoklical v reprezentanco, če se ne bi vmešala domača teniška zveza. Avstralijo bodo na obračunu s Kazahstanom najverjetneje zastopali Nick Kyrgios, Sam Groth, Thanasi Kokkinakis in veteran Lleyton Hewitt.


pripravil: Ž. J.

foto: YouTube.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete