Tudi Barbora Zahlavova Strycova do prvega naslova v karieri!

19.09.2011
QUEBEC CITY, KANADA - Tako kot je dan prej do prvenca na WTA turneji prišla Rusinja Ksenija Pervak v Taškentu, je enako storila tudi Čehinja Barbora Zahlavova-Strycova v Quebecu!

Barbora Zahvalova-Strycova(25) je v finalu premagala Novozelandčanko Marino Erakovič s 4:6, 6:1, 6:0 v nizih! Barbora je osvojila svoj 1. WTA turnir med posameznicami (v finalih ima sedaj 1:1), ima pa že 14 naslovov v igri dvojic (14:9). Na najnovejši WTA lestvici je napredovala iz 75. na 49. mesto (najvišje 39.)!

Marina Erakovič(23) je igrala v svojem prvem finalu, pred tem pa je bila 3 x v polfinalih WTA turnirjev, vse je igrala v letu 2008. Marina je iz 85. napredovala na 63. mesto (najvišje 49.). Igralki sta prvič igrali med seboj! Dvoboj je trajal uro in 57 minut, zanimivo pa je bilo le v 1. nizu (53 minut), saj je bila v nadaljevanju na igrišču le "ena" igralka... .

"Po 1. nizu sem spremenila strategijo. Videla sem, da je zelo utrujena, zato sem poskušala čim dlje držati žogico v igri in jo prisiliti k teku. V 1. nizu je igrala zelo dobro, a sem uvidela, da je začela grešiti. Imela sem občutek, da se je zlomila. V 3. nizu sem se počutila izvrstno. Imela sem občutek, da lahko zadenem vse kar si zaželim. Žogica se mi je zdela zelo velika in vedela sem, da bom zmagala. Ta teden je bil zame kot pravljica . Prišla sem zelo utrujena, ker sem čez poletje igrala veliko turnirjev , rezultati pa niso bili dobri. To mi bo ponovno dvignilo samozavest," je dejala srečna zmagovalka Barbora Zahlavova-Strycova.

Marina Erakovič je dejala : "Ta finale me boli. Zelo sem razočarana. Čez nekaj dni bom že v redu in bom bolj pozitivno gledala na vse skupaj. Dosegla sem nekaj lepih zmag in igrala dober tenis ta teden. Še veliko stvari moram popraviti in če bom nadaljevala s trdim delom, bom še večkrat igrala v finalih"!

 

BELL CHALLENGE
Kraj: Québec City, Kanada
Datum: September 12-18, 2011
Kategorija: $220,000/International
Podlaga: Tepih (dvorana)


Finale:

Barbora Zahlavova Strycova (CZE) d Marina Erakovic (NZL) 46 61 60

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete